Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PODELA PLENA

Svakom pomalo, SNS-u najviše!

Autor: V. P. - S. V. | 03.09.2012 - 13:04:00h | Komentara: 0

Vladajuće stranke su u petak postigle dogovor oko svog dela kolača u javnim preduzećima, čime je završena dugo najavljivana podela plena posle parlamentarnih izbora, saznaje „Alo!“.

Koalicija za deljenje

Koalicija za deljenje | Foto: Masanori Jošida


Sednica Vlade na kojoj se odlučivalo o podeli javnih preduzeća održana je u petak, a prema informacijama do kojih je „Alo!“ došao, nije protekla bez varnica između naprednjaka i socijalista, koji su se sukobili oko jednog od javnih preduzeća.

Stvari su na kraju izglađene, a dva srpska giganta - „Telekom“ i EPS - pripali su naprednjacima. Ako se tome dodaju Kontrola letenja i gigant u oblasti namenske industrije SDPR, moglo bi se reći da je SNS-u pripao najveći i najkvalitetniji deo kolača.

Koalicija oko socijalista je osim javnih preduzeća kojima je gazdovala u prethodnoj vladi dobila „Poštu Srbije“ i Poštansku štedionicu. PUPS, koji je u raspodeli učestvovao na kvoti socijalista, merkao je „Srbijašume“, koje su već bile obećane SDPS-u Rasima Ljajića, ali do zaključenja ovog izdanja nismo uspeli da saznamo ko će u naredne četiri godine gazdovati srpskim šumama. 

KO JE ŠTA DOBIO

SNS
EPS
Telekom Srbije
Kontrola letenja
SDPR

Srbija Šume

SPS-PUPS-JS

Srbijagas
Dunav osiguranje
Galenika
Pošta Srbije
Poštanska štedionica
URS
Aerodrom „Nikola Tesla“
Lutrija Srbije
Komercijalna banka
Skijališta Srbije

Kako stvari sada stoje, socijalisti će ipak morati da se zadovolje onim što su imali do sada, a „Pošta“ bi trebalo da pripadne koalicionom parteneru PUPS-u.
U taboru Mlađana Dinkića su, prema informacijama „Alo!“, potpuno zadovoljni raspodelom i nisu imali nikakvih nesuglasica sa koalicionim partnerima. Upravljanje najvećom domaćom bankom, beogradskim aerodromom i vrlo profitabilonom firmom kao što je Lutrija puna je kapa za ovu stranku.
I pored toga što je vlast obećala da će za upravljanje državnim preduzećima vrlo brzo biti raspisani javni konkursi na kojima će se birati profesionalci, može se ipak očekivati da će to biti samo fasada za ovakvu raspodelu, koja će ostati sve do nekih narednih izbora.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP