Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NAČELNICI POLICIJE NE DAJU BESNE LIMUZINE

Sve mi uzmi, samo „audi“ nemoj!

Autor: S. Vojinović - B. Jelovac | 16.07.2014 - 07:15:00h | Komentara: 20

Ministar policije Nebojša Stefanović juče je izdao novu naredbu svim policijskim funkcionerima kojom im se nalaže da odmah vrate luksuzne automobile koje su godinama neograničeno koristili, saznaje „Alo!“.

Rešio da zavede red: Nebojša Stefanović

Rešio da zavede red: Nebojša Stefanović | Foto: N. Marković

Svi načelnici u sedištu MUP-a, beogradskoj policiji i policijskim upravama širom Srbije moraće da se odreknu automobila visoke klase, a najčešće su se vozikali (i van radnog vremena) u „audiju A6“, BMW 5 i „micubiši pajeru“. Umesto besnih četvorotočkaša za koje su bili posebno vezani, ubuduće će morati da se „pate“ u „fijat puntu“, „škodi fabiji“ i „golfu“.


Istu naredbu ministar je izdao još početkom maja, o čemu je “Alo!” prvi pisao, ali su policijski funkcioneri izbegavali da je poštuju, dovijajući se na razne načine.

Načelnici policije emotivno vezani  za „audi A6“,  BMW 5 i  „micubiši  pajero“

Načelnici policije emotivno vezani za „audi A6“, BMW 5 i „micubiši pajero“ | Foto: G. Srdanov

- Nije problem da se vozila koriste tokom radnog vremena i u službene svrhe, ali je čak nekoliko stotina zaposlenih u policiji imalo ovakva vozila na raspolaganju 24 sata, što znači da su njima i dolazili i odlazili s posla i koristili ih neograničeno u slobodno vreme. Stefanović je mislio da je ta stvar rešena kada je izdao prvu naredbu, pa je zato bukvalno poludeo kada su mu nedavno stigle analize troškova za maj i jun koje su pokazale da se većina nije pridržavala tih mera - kaže naš izvor u MUP-u.

Naslovna

Analizom se ispostavilo da većina rukovodilaca i dalje na 24 sati duži samo vozila visoke klase, sa zapreminom preko 2.000 kubika koja troše dvostruko više od vozila srednje klase.

- Ministar je zato juče poslao depešu sa naredbom da svi smesta vrate službena vozila velike kubikaže i naveo da je za sprovođenje odluke odgovoran direktor policije lično, kao i načelnici sektora za sredstva MUP-a. Na ovaj način očekuje se da će se samo na gorivu uštedeti 30 odsto, kaže naš dobro obavešteni izvor.

Komandant Žandarmerije u „golfu“
Osim načelnika uprava Stefanovićeva naredba važi i za državne sekretare, smenjene generale, ali i šefove specijalnih jedinica.
- Žandarmerija nema nijedan „audi“ ali ima 50-ak „landrovera“. Neki od komandanata odavno ne koriste ova vozila, već automobile niže klase. Na primer, komandant Žandarmerije general Milenko Božović se vozi u „golfu 6“ već pet godina - priča sagovornik „Alo!“.

A na posao u „puntiću“
Najviše luksuznih vozila zaduženo je u Direkciji policije. U skupocenim automobilima funkcioneri će ubuduće moći da se voze tokom radnog vremena, uz obavezu da ih u 16 sati vrate na parking MUP-a, dok će im na celodnevnom raspolaganju biti isključivo vozila manje kubikaže:
- Vozila poput „audija“ koristiće se za potrebe operativnog rada ili službena putovanja u zemlji i inostranstvu, dok će „landroveri“ biti korišćeni za akcije i obezbeđenje javnih skupova, a na posao će dolaziti i odlaziti u vozilima „škoda“ ili „fijat“ - otkriva sagovornik „Alo!“

Poslednji komentari
  • Milovan Vreme: 16.07.2014 08:01h

    Neka svi uz audije vrate i diplome i doktorate (Kragujevac,Megatrend,......)

  • Pantelija Vreme: 16.07.2014 08:17h

    "a na posao će dolaziti i odlaziti u vozilima „škoda“ ili „fijat“" Ma nemoj, zašto gospoda ne bi na posao dolazila, kao sav ostali radni svet, privatnim vozilima ili javnim prevozom.

  • grada Vreme: 16.07.2014 09:26h

    Kakva vozila manje kubikaze, neka koriste privatna vozila za privatne potrebe!

  • nikola Vreme: 16.07.2014 09:33h

    Neka dolaze na posao gsp-om. Kad je to dobro za druge, mogu i oni. I onako im je i to besplatno.

  • dida Vreme: 16.07.2014 09:51h

    blago njima. Akako mi radnici i penzioneri da zadrzimo 10% plate ili penzije? Samo komotno glavesine jos ima zivog naroda zaradice i za vas alave.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP