Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ALEKSANDAR VUČIĆ IZ KOLUBARE PORUČIO:

Svi će plaćati porez i struju!

Autor: G. Đorđević | 14.02.2014 - 07:02:00h | Komentara: 12

Solidarni porez ne može biti ukinut samo u “Kolubari”, ali ćemo zato nagrađivati one koji više rade - poručio je potpredsednik tehničke vlade Aleksandar Vučić prilikom posete površinskom kopu “Tamnava - Zapadno polje”. On je tokom posete “Kolubari” rekao da porez moraju da plaćaju svi jer nam je država razorena, fiskalni deficit ogroman, a privatni sektor gotovo da i ne postoji.

Rudari ugostili Aleksandra Vučića

Rudari ugostili Aleksandra Vučića

- Nisam došao da obećavam kule i gradove. Neću da lažem da ćemo ukinuti plaćanje poreza i dažbina. Baš me briga, ne mora niko da nas glasa. Ili ćemo državu voditi na zdravim osnovama, ili neka je neko vodi neko drugi - rekao je Vučić.

Uskoro prvi srpski „mercedes“!

“Čuo sam da su neki rekli da ‚Mercedes‘ nikad neće doći u Srbiju. Za manje od mesec dana prvi srpski ‚mercedes‘ će se pojaviti na našim ulicama”, rekao je Vučić u obraćanju polaznicima Londonske komercijalne škole. On je istakao da je vlast pokušala da zaustavi lanac prevara, pljački i korupcije i naglasio da će ta borba biti u predstojećem periodu veoma teška. “Do kraja juna moraju biti doneti zakoni o radu, privatizaciji, planiranju i izgradnji, stečaju i javnim službenicima”, istakao je.

U razgovoru s posadom bagera „Glodar 4“ Vučić je najavio da će rudnik “Kolubara” preuzeti 1.470 radnika “Kolubara - Usluga” zaposlenih u proizvodnji koji su do sada radili najteže poslove za platu od svega 25.000 dinara. Oni će ubuduće, kako je najavio vicepremijer, raditi u mnogo boljim uslovima i primaće znatno veću platu.

Aleksandar Vučić je pohvalio radnike “Kolubare” za izutetne proizvodne rezultate jer je prošle godine proizvedeno million tona uglja više od plana, a 8. februara oboren je rekord star 26 godina kada je u jednom danu otkopano 116.000 tona uglja.

Govoreći o problemima s naplatom utrošene struje, vicepremijer je poručio da svi moraju da plaćaju struju, isto kao što plaćaju porez, i da se to odnosi i na delove zemlje u kojima je već tradicija da se računi za struju ne plaćaju, poput Bujanovca i Preševa.

- Obećavam da će i oni plaćati račune za struju, pa maker je tamo naplaćivali uz pomoć Žandarmerije - obećao je Vučić. Osvrćući se na predstojeću izbornu kampanju, Vučić je rekao da njegova stranka neće lagati narod i da svoje konkurente neće uzimati u usta.
- Nisam pomenuo nijedno ime, a tako će biti i ubuduće - kazao je Vučić.

„Dačić voli sve da ispriča”


Na pitanje o tome šta se s predstavnicom EU Ketrin Ešton na marginama pregovora Beograda i Prištine govorilo o krizi u BiH, Vučić je odgovorio da ne voli da daje izjave o tome, za razliku od premijera Ivice Dačića. „Ivica uvek voli da ispriča sve detalje. Nikada ne volim da dajem izjave tim povodom - rekao je Vučić pošto mu je novinarka rekla da je iz izjave Dačića saznala da se razgovaralo i o BiH.

Poslednji komentari
  • kolmunista Vreme: 14.02.2014 09:17h

    Ko bi sada bio lud da radi prekovremeno ili da se otima da radi za praznik i više zaradi ako mu to neko oduzme?Uvek nadju načina da narod shvati da se kod nas ne isplati raditi.Kakva je to zemlja u kojoj nije dobro da njiva dobro rodi,jer uvek neko vreba da otme višak roda.

  • Zdenko Vreme: 14.02.2014 09:31h

    Samo bez Presevske doline, tamo su tvoji gospodari.

  • mikica Vreme: 14.02.2014 09:32h

    A zasto nema komentara ? Da li to narod cuti !!! ili novinari cekaju da prodju izbori !!? Ovce treba "...bas me briga... makar i uz zandarmeriju... mora da se placa ..."!!! Od cega ??? od 12.000 din. ??? Znaci, ja ovo tako shvatam, NARODE, PUNI IM DZEPOVE, AKO NE DATE, MILICIJA CE UZETI - ZNA SE KAKO !!! SRAMOTAAAA !!!

  • surovi Vreme: 14.02.2014 09:38h

    Sve ce te obecati zarad glasova , a posle sta posle gospodo , ili ce te se opet praviti ludi kao i posle proslih izbora . Ovaj put vam lazi i spletkarenje nece proci a svesni ste i sami da ste u problemu jer rejting iz dana u dan opada...

  • Jasna Simonovic Vreme: 14.02.2014 09:49h

    Ma je li!? A šta da radimo mi koji smo UVEK plaćali (i za sebe i za druge!?)?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP