Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

GLASNO

Tači: Dačić mi je nudio
razmenu teritorija!

Autor: Beta | 23.01.2013 - 12:33:00h | Komentara: 2

Premijer Kosova Hašim Tači rekao je da mu je predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić nekoliko puta "izokola spomenuo" razmenu teritorija.

Tači je u intervjuu za prištinski Ekspres izjavio da je razočaran ponašanjem političkih lidera, kako je rekao, Preševske doline na zaštiti spomenika OVPMB i da je uklanjanjem spomenika u Preševu Srbija demonstrirala želju za razmenom teritorija.
"Ovom akcijom Srbija demonstrira svoju želju za razmenom teritorija, Ivica Dačić je tu ideju čak i pomenuo u Briselu. Ali, mi imamo svoje planove i svoju strategiju kojom ćemo pobediti", rekao je kosovski premijer.

Hašim Tači

Hašim Tači: Kosovo ima strategiju za pobedu | Foto: AP - Fonet

Prema njegovim rečima, razmena teritorija Srbije i Kosova jedan je od
najprihvatljivijih scenarija za Srbiju.
"On je najprihvatljiviji za Srbiju posebno u ovoj fazi u kojoj je jasno da je scenario Srbije o podeli Kosova pravno i praktično onemogućen posle odlučne akcije Vlade Kosova od 25. jula 2011. godine na obezbeđivanju celovitosti kosovske teritorije", rekao je Tači.
Prema njegovim rečima, Dačić je u Briselu nekoliko puta "izokola" govorio o razmeni teritorija.
"Ja i Vlada Kosova smo to kategorički odbili pošto razmena teritorija ide apsolutno na štetu strateških nacionalnih interesa
Kosova, takva opcija je u punoj suprotnosti sa nacionalnim interesima
Albanaca gde god da žive", rekao je on. Tači je naveo da je razočaran što politički lideri i građani

Glavni pregovarač - Ivica Dačić

Premijer Srbije: Ivica Dačić | Foto: A. Isaković

Preševske doline nisu napravili ni najmanji pokušaj da odbrane spomenik OVPMB, iako ih je, kako kaže, uputio kako da postupe.
Kosovski premijer je izrazio razočaranje i skrnavljenjem pravoslavnih grobalja na Kosovu, ali je dodao da je Srbija svojim postupkom uklanjanja spomenika u Preševu bila svesna da će se dogoditi skrnavljenje grobova na Kosovu.
Prema njegovim rečima, radi se o taktičkom potezu premijera Dačića da pažnju zbog dogovora o carini skrene na drugu stranu, na spomenik
OVPMB u Preševu.
"Ako se sećate, mediji u Srbiji koji su pod kontrolom vlade su najavili da će biti takvih reakcija i dela na Kosovu i pre nego što se dogodilo demoliranje nekih od grobalja koja pripadaju srpskoj zajednici na Kosovu", rekao je Tači.
Žandarmerija je u nedelju uklonila iz centra Preševa nelegalno postavljen spomenik pripadnicima OVPMB, koju Beograd smatra terorističkom organizacijom.
Nakon toga, na Kosovu je oskrnavljeno nekoliko srpskih grobalja, srušen spomenik partizanima u Vitini i pucano na spomenik ubijenoj deci u Gorazdevcu.
 
Poslednji komentari
  • albanac Vreme: 23.01.2013 13:05h

    da,da razumen dacica on ima vise da ponudi spavaj mirno thaqi !

  • Stojan Vreme: 24.01.2013 10:22h

    Deca i unuci čuvara revolucije 1944 (Čitaj: Partizani ušli iza ruskih tenkova u Beograd) KOS ili pak danas modernog društva VBA drže Srbiju u fundamentalizmu. ČUVARI odrađuju posao za IZABRANE i ruše ustavni poredak Srbije. Čuvari revolucije preko klonirane pseudo elite u Srbiji imaju zadatak da lobiraju u UN za prijem Kosmeta i rušenje međunarodnog pravnog poretka. CRNORUKI tzv."čuvari nacije", koji odlučuju o životu i smrti svakog građanina, pa i premijera 2000-2003 imaju befel da promene Ustav Srbije i da nas razdruže sa Vojvodinom. IZABRANI nakon 06.oktobra 2013 1700 godišnjice Milanskog edika, neće da znaju za pitanje zvano Srbije.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP