Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

HOĆE DA GRADI DOBROSUSEDSKE ODNOSE

Tači: Moj dolazak u Beograd je izraz dobre volje

Autor: Beta | 17.04.2015 - 16:17:00h | Komentara: 4

Zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Kosova Hašim Tači izjavio je da je njegova namera da dođe na jednu konferenciju u Beogradu 24. aprila izraz dobre volje "za mir, saradnju i pomirenje Kosova i Srbije".

Poslao bi specijalce u Obrenovac: Hašim Tači

Hašim Tači | Foto: EPA

Tači, jedan od vođa bivše OVK, ocenio je u intervjuu koji prenosi portal gazetaexpreš.com da je to u interesu celog regiona. Hašim Tači je u Srbiji osuđen za terorističke napade, a na snazi je i poternica protiv njega zbog ubistva policajaca krajem devedestih godina. Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je juče da će uhapsiti Tačija ako dođe u Beograd.
Zamenik premijera Kosova je, međutim, kazao da je vreme u kom je on osuđen u Srbiji "crni period kako za Srbiju tako i za region", kao i "da je to prošlost".
- Sada imamo nove lidere u Beogradu i ono što vidim na sastancima u Briselu predstavlja nadu i volju za evropske integracije. Moja je volja i poruka za lidere u Srbiji da zajedno radimo za miran i region saradnje, za  dobrosusedske odnose, sa sigurnom evroatlanskom budućnošću, rekao je Tači.
Prema njegovim rečima, na novom susretu predstavnika Kosova i Srbije u Briselu 21. aprila biće razmatrano pitanje međunarodnog telefonskog pozivnog broja za Kosovo "koji će biti prema evropskim standardima i novoj realnosti na Kosovu".
- Biće i drugih tema, ali ćemo nastaviti sa ostvarivanjem prethodnih sporazuma, posebno sistema pravosudja koji je počeo konkretno da se primenjuje, rekao je Tači.
Sporazum o pravosuđu potpisan je na poslednjem susretu dve delegacije
9. februara.
Poslednji komentari
  • Tane Vreme: 17.04.2015 17:19h

    Gospodine Tači, ostavite se opasnih igara i vaše "mirotvračke poseta Beogradu". Vi ste poslednji čovek na ovom svetu koji treba da dođe u Boegrad u svojstvu nekog anđela. Zamislite da je gospodin Šešelj izrazio želju da dođe u Prištinu kako bi promovisao mirotvornu politiku i zbližavanje naroda?

  • dejan Vreme: 17.04.2015 18:40h

    Eeeeee moja Srbijoooooo... Vidiš li kakvo se zlo nad tobom nadvilo... Dabogda se zapalio hag i svi u njemu izgoreli ( mislim na sudije i ostelu bagruuuu)!!!

  • sasa Vreme: 17.04.2015 21:46h

    Teteg

  • Zika Vreme: 17.04.2015 22:19h

    Nemojte tako, pa Ceca ce se najvise obradovati svom ljubavniku iz mladosti. Ona ce ugostiti Tacija.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP