Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

DPK POBEDILA

Tači pobedio na „kosovskim“ izborima, lista „Srpska“ osvojila 3.80% glasova

Autor: Tanjug | 09.06.2014 - 08:43:00h | Komentara: 0

Na vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu, na osnovu 50 odsto obrađenih biračkih mesta, u vođstvu je stranka premijera Hašima Tačija, Demokratska partija Kosova (DPK). Lista „Srpska“, na osnovu obrađenih 50 posto biračkih mesta, osvojila je 3,80 odsto glasova.

Nismo mogli zajedno, a teško nam je razdvojeno: Hašim Tači

Hašim Tači | Foto: FoNet - AP

Centralna izborna komisija (CIK) objavila je da DPK vodi sa 29,84 odsto osvojenih glasova ispred Demokratskog saveza Kosova (DSK) Ise Mustafe koja, za sada, ima 26,33 odsto glasova.
Na trećem mestu je Samoopredeljenje sa 12,27 odsto glasova, a na četvrtom Alijansa za budućnost Kosova (AAK) Ramuša Haradinaja sa 10,32 odsto.
Na petom mestu je Inicijativa za Kosovo fatmira Ljimaja i Jakupa Krasnjićija koja je osvojila 6,12 odsto glasova.
Lista „Srpska“, na osnovu obrađenih 50 posto biračkih mesta, osvojila je 3,80 odsto glasova.
Državno tužilaštvo Kosova je putem saopštenja obavestilo da nije bilo zloupotrebe biračkih prava ili naglog punjenja glasačkih kutija u Srbici.
Premaa saopštenju, Tužilaštvo ističe da je na osnovu podataka primljenih do 21 sat iz Osnovnog tužilaštva u Mitrovici, u vezi sa nekim biračkim mestima u opštini Srbica o naglom punjenju kutija, saslušano 30 članova komisije.
Prema izjavama svih saslušanih se može zaključiti da nije bilo zloupotrebe biračkih prava ili naglog punjenja glasačkih kutija, kako je izvestila nevladina organizacija „Demokratija na delu“, prenosi dnevnik „Koha“ na svom sajtu.
Odziv na parlamentarnim izborima na Kosovu u nedelju iznosio je 43,20 odsto, prema podacima Centralne izborne komisije u Prištini, a što se srpskih opština tiče, prema građanskoj listi „Srpska“ izlaznost je iznosila 32,84 odsto.

Tači proglasio izbornu pobedu

Lider Demokratske partije Kosova (DPK) Hašim Tači proglasio je sinoć u Prizrenu izbornu pobedu na prevremenim parlamentarnim izborima, a pristalice te partije slave u više gradova na Kosovu uključujući Prištinu.

„Svi građani Kosova, sve političke partije poslali su najbolju poruku svetu da na Kosovu funkcioniše demokratija“, kazao je Tači za „Klan Kosovo“.
Prema njegovim rečima, na Kosovu je dostignut standard „mirnih skandinavskih izbora“.
„Zahvaljujem se svim građanima Kosova i ostalim partijama na načinu na koji su protekli izbori. Pobedila je država Kosovo, građani Kosova, demokratske vrednosti“, podvukao je on.
Tači, koji je kampanju vodio pod motom „nova misija“, istakao je da je optimista i da ta misija ima veliku podršku građana koja će se, kako veruje, pokazati u završnim rezultatima izbora.
Inače, Tači je prethodno već, preko fejsbuka, objavio fotografiju na kojoj piše samo „Pobeda“.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP