Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

GLASNO

Tači: Srbi, izađite na izbore za novo Kosovo!

Autor: Tanjug | 07.08.2013 - 17:41:00h | Komentara: 3

Kosovski premijer Hašim Tači pozvao je danas, u ime kosovske vlade, Srbe na severu da izađu na lokalne izbore 3. novembra, javio je Radio "Slobodna Evropa".

Hašim Tači

Hašim Tači | Foto: AP - Fonet

Tači je pozvao Srbe na severu Kosova da "učestvuju u projektu demokratije, pluralizma, slobodne konkurencije za novo i evropsko Kosovo".

"Njihovo učešće na izborima predstavlja novu mogućnost, ali i zajedničku garanciju da ćemo zajedno izgraditi naše Kosovo", kazao je on na zasedanju vlade.

Tači je dodao da su sve političke partije počele sa pripremama, a da su te pripreme počele i na severu od strane jednog "političkog spektra", gradjanskih inicijativa ili nezavisnih kandidata.

Kosovski premijer je izrazio uverenje da će izbori biti fer, slobodni i demokratski i dodao da je visokoj predstavnici EU Ketrin Ešton upućen poziv da na Kosovo pošalje što veću posmatračku ekipu koja će pratiti izbore.
Poslednji komentari
  • momazver Vreme: 07.08.2013 19:07h

    koliko god me bolelo,kosovo vise nije srbija.e,ajde kosovski srbi da spasite ono sto se spasiti moze.to samo VI mozete.srbija NE MOZE.ona je nekako izboxovala da mozete da glasate,sa dokumentima koja imate...ako vas izadje 300 000 koliko se sto iselilo,sto ostalo na kosovu,vasi glasovi zbirno bice veci od bilo koje politicke partije albanske provinijencije,a to u EU i Americi /koje tetose kosovsku drzavu/ i koje su zagovornice demokratije NECE MOCI DA ZABASURE..i eto veelikog ucesca u buducoj vladi kosova.cuvajte se samo kletve..ne daj boze da se srbi/kosovski/sloze.. P.S. kad sve to obavite PAMTITE I NE ZABORAVLJAJTE proslost da vam se u buducnosti NE DAJ BOZE ne bi desilo isto sto i sa srbima u hrvatskoj i bosni..pocne se za izbacivanjem iz zakona i ustava, a zavrsi se u izgonu i grobovima.

  • momazver Vreme: 07.08.2013 19:34h

    kosovo je drzava koju tetosi SAD i EU,e sad posto se one kunu u demokratiju a srbija je izboxovala da srbi koji su sa kosovaizbegli i oni na kosovu mogu da glasaju sa dokumentima koje imaju IZADJITE NA IZBORE. bice vas skoro 300 000,a to je vise od bilo koje albanske politicke partije i adekvatno osvojenom broju glasova/posto se svi/albansko pol. rukovodstvo,SAD i EU/ kunu u demokratiju videcemo je odmah na delu.u protivnom izbacice vas iz zakona,ustava..zivota ma koliko se srbija trudila da pomogne i odbrani ono sto se odbraniti ne moze.razmislite o tome ima mnogo zlotvora koji srpskoj sljivi lome grane.nece mnogo naroda moci da stane pod nju ako se SAD ne uzme u pamet. hrvatska i bosna dokaz su za to.

  • wiena Vreme: 10.08.2013 21:30h

    moma zver. Nikada na Kosovo nije bilo vise od 200 tisuca srbijanaca.Sve ostale cifre su plod maste srbijsnakih povjesnicara i demograficara. Pogledajter spiskove svih registracija, ali one prave. Po svim dosadasnjim spiskovima, od kada se pamti da na ovom svjetu postoji Kosovo, odnos populacije tamo je bilo 95% Albanaca, i 5% ostalih. sada izracunaj, No sada je bitno da Srbijanci Kosovari izadju na izbore i da ne padnu pod jevtine trikove Vulina, Ivanovica,Jovanovica i drugih slicnih i samozvanih srbijanskih kvazipoliticara i kvazi patrijote.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP