Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

UVEREN U NASTAVAK PREGOVORA

Tači: Srbija je praktično priznala Kosovo

Autor: Beta | 23.12.2014 - 08:36:00h | Komentara: 2

Zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Kosova Hašim Tači izjavio je da je Srbija de fakto priznala Kosovo.

Hašim Tači

Hašim Tači | Foto: AP

- Kosovo je de fakto sada priznato od Srbije. To se de fakto događa na svim nivoima. Institucije Kosova kontrolišu celu državu i mi de jure nemamo prisustvo Srbije na Kosovu. Srbi sa severa su deo vlade i parlamenta. Pored toga, Kosovo je priznato od 108 država sveta, integrisano je u regionalne i međunarodne organizacije i svaki dan koji prolazi jača nezavisnost Kosova - kazao je Tači u intervjuu za list "Presse".
Tači je istakao da je prilikom susreta sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem u Njujorku, bez međunarodnih posrednika, stekao utisak da kod njega postoji dobra volja za nastavak dijaloga.
- Briselski sporazum se ostvaruje, iako Srbija ima dilema. Međutim dan
uzajamnog priznanja će uskoro doći. To će se dogoditi tokom procesa približavanja sa EU. Srpski lideri su svesni nezavisnosti Kosova - rekao je Tači, upitan za mogućnost da međusobno priznanje bude uslov ulaska u EU.
Tači je rekao da će njegova eventualna poseta Srbiji zavisiti od volje Vlade Srbije, kada ga ona bude pozvala da poseti Beograd.
Ja sam pozvao premijera i ministra spoljnih poslova Srbije da posete Kosovo, kazao je on i dodao da postoji dobra volja da do posete dođe.
Odgovarajući na pitanje o stvaranju Specijalnog suda Tači je rekao da Kosovo nema šta da krije.
- Mi smo dali našu punu podršku tom procesu i ostvarićemo sve obaveze u vezi sa Specijalnim sudom. Mi se nadamo da će novi parlament to ostvariti početkom nove godine - rekao je Tači.
Poslednji komentari
  • MILAN Vreme: 24.12.2014 08:42h

    Srbija nikad nece priznati Kosovo,ni po koju cenu! Mozes slobodno da mislis i govoris sta hoces i sto ti je milo. Ali tvoje zelje i misli se nikad nece ispuniti!

  • Драгомир Vreme: 24.12.2014 14:31h

    Колико пута да вас упозорим да сте ви једини лист који крши основна људска права на различита мишљења?Никада ни један мој забрањен коментар није био непристојан.Никада!Коментар који се односи на србина Хашима Тачија нема никакве елементе које не треба објавити.Због непотребних забрана имате низ ,,Коментара 0,,?Или један,два или три?Док у осталим новинама буде на стотине!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP