Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

BORBA ZA DS

Tadić: Đilasu bliski ljudi rade o glavi, a ne ja!

Autor: Tanjug | 21.01.2014 - 09:50:00h | Komentara: 4

Počasni predsednik DS Boris Tadić, posle žestoke sednice Glavnog odbora stranke na kojoj je ostao u manjini, kaže da nema nameru da napušta DS i prepusti da o njenoj budućnosti odlučuje "grupa pojedinaca" kojima, kako smatra, nije bitno da stranka bude jaka i da sprovodi svoju misiju.

Borise, odluči  se: Tadić i Đilas

U sukobu: Tadić i Đilas | Foto: Andrej Isaković

"Ostajem u borbi za misiju DS dok god mogu na bilo koji način da doprinesem njenom ostvarenju. Moje angažovanje u politici je od početka vezano za DS i u stranci sam od njenog osnivanja", rekao je Tadić u intervjuu za današnje Novosti.


Odbacujući tvrdnje da je izabrao loš trenutak da traži ostavku lidera DS Dragana Đilasa, počasni predsednik DS kaže da je taj trenutak izabran da bi se sprečio još jedan izborni poraz.

"Lokalni izbori su pokazali u kom pravcu se kreće rejting stranke i bilo je neophodno zaustaviti taj negativni trend upravo pre izbora", objasnio je Tadić.

Na pitanje kako tu "grupu pojedinaca" planira da spreči da i dalje vode DS, odgovara da to može biti sprečeno jedino tako šte će im se načinom glasanja onemogućiti da lobiranjem omogućuju veštačku podršku za svoje odluke.
Tadić negira da je do podele u stranci došlo oko dileme da li se nametnuti kao budući saveznik SNS.

"Pripisivanje meni izjave da sam za koaliciju sa SNS je besmislica i predstavlja nameru mojih stranačkih oponenata da mi se pripišu netačni stavovi kako bi sebi olakšali borbu na GO", navodi počasni predsednik DS.
Upitan očekuje li promene na vrhu DS posle martovskih izbora, on kaže da ako Đilas ostvari zadato, do promena neće doći, a da u suprotnom, one zavise od toga da li će glasanje na skupštini biti direktno ili delegatsko.

U intervjuu za današnji Informer Tadić navodi da će Đilasa srušiti njemu bliski saradnici, a ne on i tvrdi da lideru DS o glavi rade njemu bliski ljudi, među kojima je i zamenik predsednika DS Bojan Pajtić.

Prema njegovim rečima, podržavanje inicijative za jedinstvo i odlaganje stranačkih izbora je "zapravo rušenje Dragana Đilasa, ali u 'dva koraka'".

"Pred Đilasa je postavljen skoro nemoguć zahtev. Inspiratori ove inicijative zatražili su od njega da na izborima osvoji 35 odsto glasova! To, dakle, pokazuje očiglednu nameru da ga smene nakon izbora", kaže Tadić.

On takođe odbacuje spekulacije da će formirati sopstveni poslanički klub i poručuje da će nastaviti da stoji iza članova koji su na sednici GO u subotu zatražili smenu rukovodstva i da će se boriti da spreči dalje uništavanje stranke.
Poslednji komentari
  • Vesna Vreme: 21.01.2014 10:07h

    Videćemo ko ima kakve namere, za sada mi Tadićeve ne deluju ds-ovski orijentisane.

  • MilanCh Vreme: 21.01.2014 10:23h

    Tadic je izuzetno bitan za stranku. Svojim stavovima i misljenjem doprinosi da stranka i Dragan Djilas budu jos jaci i da idu uzlaznom putanjom.

  • Viki Vreme: 21.01.2014 10:44h

    Lokalni izbori su bili tvoji rezultatti Tadiću. Narod se ne razočarava preko noći. Ti si dopustio da imamo ovu vlast koju danas imamo jer si mnoge stvari pogrešno radio. Đilas samo diže iz pepela ono što si ti spalio.

  • Miloš Vreme: 21.01.2014 16:18h

    Bože, evo još jednog spasitelja. Koliko vas ima, jedva živi ostadosmo...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP