Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

BIVŠI PREDSEDNIK REPUBLIKE

Tadić komšija Milutinoviću

Autor: | 06.08.2013 - 08:02:00h | Komentara: 2

Boris Tadić će uskoro biti komšija Milanu Milutinoviću, takođe bivšem predsedniku Srbije, u jednoj od kancelarija novobeogradske Palate „Srbija”. Veljko Odalović, sekretar Vlade Srbije, rekao je za “Politiku” da je Tadić tražio radni prostor na koji po zakonu ima pravo.

Klub bivših predsednika

Klub bivših predsednika | Foto: Beta

Tadić kao bivši šef države na kancelariju ima pravo po Zakonu o predsedniku republike, donetom krajem 2007. godine. Na to imaju pravo i ostali predsednici birani od 9. decembra 1990. godine, od održavanja prvih višestranačkih izbora, kao i predsednici SR Jugoslavije i predsednici SCG iz Srbije. Ne samo na kancelariju već i na savetnika, sekretara i službeni automobil s vozačem, onoliko dugo koliko im je trajao predsednički mandat. Uz to, može da ih obezbeđuje policija ili Vojska godinu dana po prestanku mandata, a i duže, ukoliko postoje opravdani razlozi za to.


Bivši predsednici imaju pravo i na počasni naziv „bivši predsednik republike”, zatim na naknadu plate najduže godinu dana, dok se ne zaposle ili steknu uslov za penziju, a ako se ne zaposle, na mesečno primanje u iznosu od 80 odsto plate aktuelnog predsednika.
Poslednji komentari
  • CUVAR STADA Vreme: 07.08.2013 11:09h

    Groblje slonova na narodnoj grbaci.

  • milan Vreme: 07.08.2013 13:35h

    najbolje da im sve damo malo su dobli kada su bili na funkciji. zašto su se i kandidovali da služe narodu kada im sada sve nešto treba. toliko ljudi ima koji ništa ne traže pa daju sve za državu ako imaju šta a oni ništa nisu dali pa opet traže. neka zarade sami pa onda neka imaju, a ako mise da mogu nešto dati državi neka to urade kroz institucije sistema. Nismo mi u americi pa sve kao kod njih, ili onda da i druge profesije imaju privilegije. nmam ništa protiv ali da se zna šta rade i od koga se čuvaju, a a kohoć da rade neka rade u prostorijama svojih stranaka ionako su preko njih došli do svega. Najbolje je kada si narodu na grbači.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP