Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

POSLOVNA PONUDA

Tadić našao posao u EU!

Autor: B. Majdarević - I. Kljajić | 05.01.2013 - 11:24:00h | Komentara: 36

Počasni predsednik Demokratske stranke Boris Tadić trebalo bi da stane na čelo novog geostrateškog programa Evropske unije koji će okupiti podunavske zemlje, ekskluzivno saznaje “Alo!”. Naš izvor iz vrha DS-a objašnjava da je osnivanje unije država dunavske regije, koja će raditi pod okriljem Evropske unije, planirano za proleće, a bivši predsednik Srbije dobio je ponudu da preuzme poziciju političkog lidera te inicijative.

Boris Tadić

Boris Tadić | Foto: FoNet

 - Tadić je vrlo blizu da prihvati novi posao glavnog koordinatora potpuno novog programa koji se sprema u Briselu. EU je osmislila strategiju za razvoj svojih velikih regiona, od kojih je jedan dunavski, i ideja je da se između zemalja na Dunavu ojačaju ekonomske, političke, kulturne, infrastrukturne veze, a Tadiću je ponuđeno da bude politički lider tog projekta. Još se ne zna pod kojim imenom će ovaj program biti predstavljen, ali je Tadić svakako viđen za najvišu poziciju - otkriva izvor “Alo!”. Inače, ovaj Tadićev angažman bio bi apsolutni presedan, jer se nikada u istoriji EU nije dogodilo da neki njen visoki zvaničnik nije iz zemlje članice.

Naš sagovornik dodaje da će osim Srbije u ovom geostrateškom programu za Dunav učestvovati još 13 zemalja, od kojih su osam članice EU. Uključene su i Hrvatska, BiH i Crna Gora, kao i Moldavija i Ukrajina, inače zemlje bez evropske budućnosti.
Iako već postoji Dunavska komisija, jedna od najstarijih regionalnih organizacija u Evropi, EU je inicirala i pomenuti program, koji bi dodatno ojačao veze između zemalja članica.

- Tadić je nakon izbora imao ambicije da političku karijeru nastavi u Socijalističkoj internacionali i bio je glavni kandidat za neku od rukovodećih funkcija. Međutim, to se izjalovilo. Postoji i opcija da po pozivu generalnog sekretara UN-a Ban Ki Muna bude angažovan kao specijalni izaslanik svetske organizacije na Kavkazu. Ipak, u ovom trenutku on je bliži odluci da prihvati mesto lidera novoformirane grupacije podunavskih zemalja pod okriljem EU - kaže naš sagovornik.

Na kanabetu kod Šrederove žene

Tadić danas putuje u Nemačku na poziv socijaldemokrata iz Donje Saksonije povodom predstojećih izbora za tamošnji pokrajinski parlament. Njegov domaćin, između ostalih, biće i Doris Šreder-Kepf, supruga bivšeg nemačkog kancelara Gerharda Šredera, koja je inače kandidat za poverenicu za pitanja integracije u budućoj pokrajinskoj vladi.
- Sa zadovoljstvom sam prihvatio poziv da pomognem u predizbornim aktivnostima sestrinskog SPD-a, koji je prethodnih godina u mnogim prilikama podržavao i predizborne aktivnosti DS-a - rekao je Tadić.

Inače, Tadić je u intervjuu za novogodišnje izdanje NIN-a i sam najavio da će svoju političku karijeru nastaviti izvan granica Srbije.

- Svakako mogu da radim u interesu Srbije u određenim međunarodnim institucijama. Nema mnogo predsednika u svetu koji su bili osam ili devet godina na vlasti, koji imaju 54-55 godina, nema mnogo predsednika država koji su radili u ovako kompleksnom političkom prostoru. Ovih dana sam razgovarao sa mojim evropskim kolegama, sa generalnim sekretarom UN-a, i mislim da mogu da doprinesem i kredibilitetu Srbije u saradnji sa tim institucijama - izjavio je Tadić. 
Poslednji komentari
  • Niksha Vreme: 05.01.2013 12:25h

    Eh, kada bi postojala bar mala sansa da tamo udomi i neke od svojih partijskih kolega, ili jos bolje savetnika, pa da ne prave vise stetu po Srbiji...

  • milovan Vreme: 05.01.2013 12:28h

    Pa naravno da gos.Tadić može da da dobije posao gotovo gde želi, PA nije on toma diploma.

  • dubravka Vreme: 05.01.2013 12:41h

    Znate kad bi Toma ovako nasao uhlebljenje? Nikad, tu "diplomu" koju on ima moze da koristi samo, nazalost, kod nas...

  • NEN Vreme: 05.01.2013 13:49h

    IMA SAD DA PROPADNE EU KAD IM DODJE TADIC

  • 0909 Vreme: 05.01.2013 13:52h

    HAHA SAD CE DA UPROPASTI NJIH KAO STO JE UPRPOASTIO NAS

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP