Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

JEDINA ALTERNATIVA

Tadić: NDS jedina alternativa i vlasti i opoziciji

Autor: Tanjug | 09.02.2014 - 16:15:00h | Komentara: 6

U Srbiji trenutno imamo lošu vlast i još goru opoziciju, rekao je danas lider Nove demokratske stranke Boris Tadić na konstututivnoj sednici te stranke u Nišu, poručivši da je NDS jedina alternativa i jednima i drugima.

Pravi novi DS: Boris Tadić

Boris Tadić | Foto: Oliver Bunić

Napominjujući da NDS očekuje pobedu na predstojećim izborima, Tadić je rekao da su osnovni ciljevi te stranke rešavanje problema nezaposlenosti i siromaštva i obezbeđivanje socijalne sigurnosti građana.

"Trideset odsto mladih živi sa potpuno izvesnom siromašnom budućnošću, ista situacija je i sa četvrtinom ukupnog stanovništva, a prosečna plata realno pada dva odsto godišnje. Mi hoćemo tome da stanemo na put i zato se ja vraćam u dnevnu politiku", rekao je Tadić na konstitutivnoj sednici u Narodnom pozorištu.
Govoreći o razlozima za napuštanje DS, Tadić je rekao da ne želi da učestvuje na listi sa onima koji su obezbeđivali dobit tajkunima i sa onima koji su cepali novine.
"Ja mogu da se ne slažem sa pisanjem medija, ali smatram da cepanje novina vodi cepanju knjiga i ja sa takvom politikom nemam ništa zajedničko", rekao je Tadić, navodeći da se osim toga, ne slaže i sa politikom belih listića, smatrajući da je to u prošlosti bila laž.
"U demokratiji nema belih listića, jer ako ne izađete na izbore, vi ste se, takođe, opredelili", objasnio je Tadić u izjavi novianrima nakon sednice.
Na pitanje zašto je konstitutivna sednica NDS održana u Nišu, Tadić je rekao da je Niš jedan od gradova kome je potrebna energija za razvoj, da ljudima u tom gradu nije obezbeđena pomoć koja im je pripadala i da on oseća poseban dug prema Nišu.
Konstitutivnoj sednici osim Tadića, prisustvovali su i nekadašnje demokrate sa juga Srbije, akademik i bivši ambasador u BiH Ninoslav Stojadinović, doskorašnji predsednik gradskog odbora DS u Nišu Dragoslav Ćirković, kao i članovi NDS iz Prokuplja, Bele Palanke, Kuršsumlije, Babušnice i Lebana.
Ističući da mu je čast što je prvi govornik na prvoj sednici NDS, Stojadinović je rekao da su "mnogi smatrali da je misija DS završena".

"Međutim, Srbiji je i dalje potrebna lokomotiva razvoja, sadašnji vrh DS nema taj kapacitet, ali zato je tu NDS koja donosi novi početak i otvorena je za članove DS i one koji to nikada nisu bili", rekao je Stojadinović.
 
Poslednji komentari
  • prof.Biologije Vreme: 09.02.2014 16:33h

    Jedini pravni put Srbije je sojaldemokratija

  • Anja Vreme: 09.02.2014 17:54h

    SAMO NAPRED DO POBEDE !!!

  • NikolaJ Vreme: 09.02.2014 18:18h

    NOVO, NOVO.NOVO Narcisi cvetaju u prolece!!!

  • sremski Vreme: 09.02.2014 19:37h

    kako te, bre, nije sramota?

  • ?????? Vreme: 10.02.2014 08:22h

    ovaj je još bolesniji nogo prvi

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP