Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PROBIRLJIV

Tadić neće ni sa naprednjacima niti sa demokratama

Autor: Tanjug | 14.04.2015 - 08:22:00h | Komentara: 2

Najveći problem Vučićeve vlade je potpuna nekompetentnost, a vlada u senci DS ne nudi nikakav plan i zato odbijamo da uđemo u vlast i sa jednima i sa drugima, izjavio je predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić.

Boris Tadić

Boris Tadić | Foto: Vesna Lalić

Tadić je za današnje "Novosti" rekao da su gotovo svi ministri "iskompromitovani aferama i štrajkovima u svojim sektorima, a sve je kulminiralo aferom sa padom helikoptera".

- Nekompetentnost vlade došla je dotle da se sada plaća cena i ljudskim životima. Zato nekompetentni ministri moraju da budu javno smenjeni, a ne zamenjeni u rekonstrukciji. A to je u nadležnosti Vučića, koji je svakim danom sve odgovorniji za štetu koju proizvode - rekao je Tadić.

On smatra da nijedna makroekonomska mera nije doneta u prve dve godine.
-A kada su donete, to je učinjeno na pogrešan način, bez podsticaja zapošljavanja, uvođenjem samo brutalnih mera štednje. Za tri godine su promenili tri ministra finansija, pet ministara privrede i bar tri različite ekonomske politike - rekao je Tadić.

Što se tiče borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, prema njegovim rečima, ona će se "na kraju meriti brojem pravosnažno osuđenih, a ne brojem medijskih prikaza te borbe".
Lider SDS je rekao da je "vlada iz senke ne nudi nikakav plan i rešenje, već samo ad hok reaguje na besmislene poteze Vlade".
Na pitanje zbog čega SDS neće biti na mitingu DS, Tadić je naveo da je SDS "usmerena na rešenja, a ne na uzaludno trošenje energije građana
neuspešnim i infantilnim političkim akcijama i mitingašenjem koje nas vraća u atmosferu devedesetih".

- Pritom, to nisu mitinzi opozicije protiv vlasti, već vlasti protiv vlasti. Ne želimo da učestvujemo u njihovoj borbi za golo očuvanje pozicija - kazao je Tadić.

On je najavio da će na godišnjicu Vlade SDS organizovati razgovore sa građanima širom Srbije i mirno izraziti svoje nezadovoljstvo politikom Vlade i predložiti svoja rešenja.
Poslednji komentari
  • B54 Vreme: 14.04.2015 10:22h

    Tako je i Vuk Drašković bio "pametan" 2001. god. pa od (tada najjače) opozicione partije "uspeo" da ne udju ni u Skupštinu. Tadiću iskreno želim isto !!!

  • DUŠAN Vreme: 14.04.2015 11:08h

    DOK JE VLADAO STAJE URADIO I AKO MOZDA NIJE KRIV ALI JE DOZVOLIO NEMOZE DA NEZNA STA MU RADE MINISTRI ZNACI NEMA MU VISE POLITIKE A MOZDA NECE NIKO SA NJIM NA KRAJU REZULTATI SU NJEGOVI VIDJNI

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP