Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

DEMANTUJE

Tadić: Nije bilo razgovora o formiranju demokratskog bloka!

Autor: Tanjug | 28.01.2014 - 19:34:00h | Komentara: 0

Počasni predsednik DS Boris Tadić izjavio je večeras da nije bilo razgovora o formiranju demokratskog bloka i podvukao da je za formiranje bloka opozicionih stranaka potrebna i volja lidera tih stranaka da pruže otpor strankama na vlasti.

Boris Tadić

Boris Tadić | Foto: Ognjen Radošević

 "Eventalno formiranje demokratskog bloka zavisiće isključivo od potreba naše političke realnosti i od toga koliko taj blok moze da doprinese neophodnom smanjenju opasne razlike između opozicije i vlasti koja ugrozava demokratiju u Srbiji i obesmišljava višepartijski sistem" naveo je Tadić u pisanoj izjavi medijma.

Prema njegovim rečima "očigledna ogromna prednost SNS-a u odnosu na druge stranke" čini da izbori ne budu pokazatelj volje građana, već predizborne i postizborne matematike. 
"Za formiranje bloka opozicionih stranaka potrebna je i volja lidera tih stranaka da pruže otpor strankama na vlasti, umesto da se utrkuju ko će se od njih bolje, vođen isključivo ličnim interesima, kotirati u toj matematici" rekao je on.
On je rekao i da bi cilj trebalo da bude stabilizacija političkog sistema u Srbiji, a ne ulazak u vlast po svaku cenu i na svaki nacin. 
"Lideri nekih opozicionih partija, unapred rušeći taj blok, bez obzira na činjenicu da on ni ne postoji, ne govore o tom bloku, već zapravo o svojim namerama i motivima sa kojima će ući u predizbornu kampanju. U svakom slučaju, do ovog trenutka nije bilo razgovora o formiranju takvog bloka" zaključio je Tadić.
Beogradski mediji danas su preneli informaciju da je počasni predsednik DS Boris Tadić odlučio da predvodi "Demokratski front", u kojem bi bio deo DS, zatim ZZS, LSV i LDP. 
Iz ZZS saopsteno je da su te političke opcije njihovi prirodni saveznici, iz Lige da su zaintersovani da na izbore izađu u tom frontu, dok je šef LDP bio kategoričan - nikakvi razgovori nisu vođeni.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP