Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

OSUDA

Tadić: Nikolić je unazadio odnose sa Hrvatskom!

Autor: 24sata.hr / N. G. | 02.04.2013 - 10:33:00h | Komentara: 9

Bivšii predsednik Srbije Boris Tadić dao je intervju za hvatski list "24Express" u kome je Tomislava Nikolića prozvao za krivca koji je "unazadio odnose Srbije i Hrvatske".

Na pitanje hrvatskih novinara vezanih za skorašnje incidente i ispade, koji su najverovatnije počinjeni na nacionalnoj osnovi, Tadić je rekao da je takvo ponašanje posledica odnosa 90-tih godina.

Boris Tadić

Boris Tadić | Foto: FoNet


- To je zakonitost društvenih procesa koje smo prošli ‘90-ih godina, u ljude je usađeno mnogo nepoverenja i loših osećaja. Sve ono što smo uspeli učiniti u prošlih nekoliko godina u vremenskom smislu nije dovoljno, imajući u vidu energiju zla i nacionalizma koji su se manifestovali u čitavoj jednoj dekadi. Uvek je potrebno više vremena da se stvari poprave, nego da se pokvare, ocenio je Tadić i složio se da je njegov odlazak sa mesta prvog čoveka Srbije negativno uticao na odnos sa sudednom Hrvatskom.

- Tačno je da su se odnosi unazadili, ali to se mora promeniti. Pre svega, moraju razgovarati predsednici, premijeri moraju produbiti dijalog i početi da rešavaju konkretne probleme, ocenio je Tadić.

Poslednji komentari
  • e moj kluni Vreme: 02.04.2013 10:48h

    Ja ne volim Tomu diplomu, ali u poredjenju s tobom, vratio je bar malo nacionalnog dostojanstva. Ati... Zapitaj se zasto si samo u Hrvatskoj dobro dosao

  • MILANN Vreme: 02.04.2013 11:27h

    Tadic je "unapredio" odnose tako sto je izdao interese Srbije i posebno Srba iz krajine. Hrvatska je sa njim profitirala. Nije ponosan sto je predsednik Srbije, skladiste plina u Tuzli, sramne izjave coveka kome Srbija nije u prvom planu.

  • ComelVidra Vreme: 02.04.2013 11:28h

    Samo se ti družim sa tvojim Ivom a ako može izvini mu se umesto Nikolića jer su ti za vreme tvoje vlasti izvinjenja išla super. Možete to dok gledate utakmicu ili pijete kaVicu.

  • Milisav Vreme: 02.04.2013 11:39h

    A Vi ste gospodine bivši Predsedniče, Srbiju unazadili za 50 godina, a koja je i ovako unazađena najstrašnije. Ne vidim kako je to aktuelni Predsednik kriv što su neke osobe u Hrvatskoj, pretukle bogoslove manastira Krka. Nisam primetio da su neke osobe hrvatske nacionalnosti imale bilo kakve probleme u Srbiji. Tako da je Vaša izjava krajnje neprimerena kao i Vaše predsednikovanje. Šteta što niste pre mnogo godina ostvarili svoj san da budete svetioničar. Bilo bi bolje za sve.

  • Milan Živanović, Rača krag. Vreme: 02.04.2013 12:04h

    Neće da se izvinjava kao za inat, stvarno nije lepo od njega! Treba ga upozoriti na svrsishodnost dobrih, bratskih odnosa sa Hrvatima. Bar bi trebao da se izvine za stvorene im probleme oko iseljavanja Srba!? Ljudi se grdno potrošili dok su postali etnički čisti, nije to lako, i sami vidimo da to traje još od nekog Jasenovca, neznam baš tačno, čuo sam. Mnogi neće ni da govore o tome, ili ih je strah ili sramota? A ko zna šta bi reko zapad?? Tomi niko ne daje pravo da se ovako ponaša, zar ne bivši predsediče i velečasni, pardon, počasni predsedniče DSa??

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP