Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

SUDAR BIVŠEG I SADAŠNJEG PREDSEDNIKA

Tadić: Nikolić je uveo zemlju u beznađe!

Autor: Agencije/Mondo | 18.10.2013 - 11:11:00h | Komentara: 13

Ako je Srbija koju je Tomislav Nikolić zatekao Srbija u beznađu, možda bi mogao odmah da nas uzdigne do svoje genijalne političke vizije o Srbiji od Karlobaga do Virovitice, isterivanja pripadnika drugih naroda iz njihovih domova i zluradih reakcija na ubistva nevinih ljudi, poručio je danas bivši predsednik Srbije Boris Tadić.

Boris Tadić je  kao partizanovac  posećivao  „Marakanu“

Boris Tadić | Foto: Ognjen Radošević

Najveći apsurd je da upravo Nikolić kaže da Srbija više nije zemlja beznađa. Podsećam ga da je Srbiju u to beznađe uveo on sa svojim političkim istomišljenicima, navodi se u pisanoj izjavi Tadića.

"Od kada je Šešeljev vojvoda sa Romanije, Tomislav Nikolić postao predsednik Srbije, skoro svakodnevno mi je svojim besmislenim izjavama davao povoda da reagujem. Međutim, do sada nisam reagovao", istakao je Tadić.

Smatrao sam elementarnom političkom pristojnošću da dam prostor i vreme, na demokratskim izborima izabranom predsedniku, da pokaže šta zna, naveo je Tadić i dodao da Nikolilić nije pokazao šta zna, već se svojski potrudio da
pokaže šta ne zna.

"Čak i da je Nikolić krenuo od nule, u odnosu na ono od čega sam ja krenuo, rekao bih da je imao ogromnu sreću.

Posle vladavine njegovog političkog režima, preuzimajući funkciju predsednika Srbije, ja nažalost nisam krenuo od nule. Krenuo sam od tačke koja je bila daleko ispod nule, u dubokoj civilizacijskoj provaliji", istakao je Tadić.

Srbija je bila osramoćena zemlja, povezivana sa ratnim i političkim zverstvima, u dubokoj krizi ekonomskog, političkog i vrednosnog sistema. Srbija je bila zemlja koja je morala ponovo da gradi svoj ugled nakon memljivog mraka
Nikolićevih devedesetih, naglasio je Tadić.

Daleko ispod nule, ocenio je Tadić, bila je politika sadašnjeg predsednika koji je podržavao politički kriminal, koja se zasnivala između ostalog i na zluradim komentarima na ubistva premijera i novinara i blokirala sve demokratske
promene u Srbiji, kao i sva moguća rešenja za problem Kosova.

Za Nikolića je očigledno nula stabilizacija mira i regionalnog pomirenja, pa čak i postizanju nacionalnog konsenzusa o strateškim ciljevima Srbije, bez kog on danas ne bi govorio o evropskoj budućnosti. Sa različitih strana te iste nule koju pominje Nikolić se nalazi Srbija pre mojih mandata i nakon njih, rekao je Tadić.

Nikolić samo balansira između svojih političkih i vrlo privatnih interesa, izgovarajući sa pijedestala predsednika Republike notorne kontradiktornosti skoro svaki put kada nešto kaže, smatra Tadić.

Mnogo više od njegovih besmislenih i prečestih ispada me brine situacija u kojoj će se njegovi interesi promeniti. Opet, zaključio je Tadić.

 

Stanislava Pak: Tadić doveo Srbiju na rub propasti! 

Stanislava Pak

Stanislava Pak

Savetnica predsednika Srbije Stanislava Pak Stanković odbacila je danas kritike bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića na račun predsednika Republike
Tomislava Nikolića i ocenila da je Tadić "doveo Srbiju do ruba propasti".

"Uvrede bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića izraz su frustracije i nemoći i ispod svakog su nivoa. Tadić je osam godina mimo Ustava držao sve poluge vlasti i doveo Srbiju do ruba propasti", navela je Stanislava Pak u izjavi za javnost.

Počasni predsednik Demokratske stranke i bivši predsednik Srbije Boris Tadić ranije danas je izjavio da Nikolić pokušava da se distancira od političke odgovornosti za ono što je činio devedestih godina prošlog veka.

Povodom Nikolićeve izjave da je predsednički mandat počeo od nule, jer mu njegov prethodnik ništa nije ostavio u nasledje, Tadić je rekao da je, nakon vladavine Nikolićevog političkog režima, svoj predsednički mandat krenuo sa tačke koja je bila daleko ispod nule.

Stanislava Pak je navela da svi uspesi koje je Tadić sebi pripisao "možda postoje u virtuelnom svetu".

"Činjenica je da su se ključne odluke od životne važnosti za našu zemlju zaklanjale iza nižih činovnika, da je kredibilitet Srbije konstantno dovodjen u pitanje zato što je obećavano jedno, a rađeno drugo, zato što u spoljnoj politici nije bilo kohezije, već nekontrolisanog forsiranja imidža pojedinaca", dodala je savetnica predsednika.

Prema njenim rečima, o katastrofi u oblasti ekonomije i korupciji i kriminalu bi mogli bi da se napišu tomovi knjiga.

"To su rezultati, a za nekoga je to virtuelni uspeh. Sudeći po pismu, za Tadića je dodatno frustrirajuća činjenica da je predsednik Hrvatske Ivo Josipović došao u zvaničnu posetu Srbiji. Bivši predsednik je razumeo da on ima ekskluzivno pravo na te susrete. Inače, tokom njegovog mandata, osim na ličnom nivou ti susreti nisu imali konkretan benefit za državu Srbiju, niti je rešeno makar jedno pitanje koje opterećuje dve zemlje", navela je ona.

Dodala je da predsednik Nikolić ima razloga da bude zadovoljan, jer je "svoju funkciju stavio u službu gradjana, vratio je u ustavne okvire, uspostavio prijateljske odnose sa šefovima država širom sveta, aktivno se uključio u rešavanje svih gorućih pitanja i predsednik je svih građana, a ne jedne političke partije".

"Možda se Tadiću ne dopada njegova retorika, ali danas nije važno šta se njemu dopada. Važno je da gradjani prepoznaju rezultate aktuelnog predsednika, a oni daju najbolji odgovor na neprimeren rečnik upućen predsedniku svih gradjana Republike Srbije", navela je savetnica predsednika Srbije Stanislava Pak Stanković.

Tadić: Intervju sa mnom izmišljen!

Počasni predsednik DS Boris Tadić demantovao je danas da je dao izjavu "Večernjim novostima" u kojoj je, prema pisanju tog lista, rekao da nije vreme da se jače uključi u politički život Srbije.

"Večernje novosti su objavile izmišljeni intervju sa mnom," navodi Tadić u saopštenju i dodaje da je "jedina istina da je juče, prilikom slučajnog susreta sa novinarkom tog lista, na promociji jedne knjige, odbio da joj da intervju."
Počasni predsednik Demokratske stranke navodi da je sve što je imao
da kaže o svom angažmanu u unutrašnjoj politici Srbije već rekao pre nekoliko dana u saopštenju za javnost.
"Izneo sam stav da sam spreman da razgovaram sa svim političkim akterima o budućnosti zemlje i rešenju krize u kojoj se nalazimo. Ukoliko montirani intervjui postanu deo naše svakodnevice, to će nas ubrzano odvesti ka montiranim procesima, što ugrožava temelje demokratske Srbije," zaključujue Tadić u saopštenju.
Izjava Tadića objavljena je u večernjem izdanju "Večernjih novosti" za petak, ali je iz jutrošnjeg izdanja izostavljena.
Poslednji komentari
  • marinac Vreme: 18.10.2013 11:38h

    Ma hocu opet da budem Predsednik.., ako ne moze srbije.., onda vlade srbije...

  • nemojtako Vreme: 18.10.2013 12:56h

    Tadic bi trebao da cuti,pogotovu kada je proslost u pitanju,pa zar on nije iznedrio Dragana Djilasa,Cvetkovica,Sutanvca/kuma/,Gangulu Sapica,Djelica da nenabrajam dalje bezmalo cela postava demokratske stranke koju je tadic vodio do ambisa a onda je preuzeo partijski drug Djilas koji ju je sunovratio u ambis...ali nazalost u taj ambis je poveo i celu Srbiju,prema tome...PSSST

  • olga Vreme: 18.10.2013 12:59h

    Ovaj dugogodišnji doušnik VBA odnosno Branka Krge da je pametan ne bi se ni oglašavao.Pameti mnogo nema samo ima dobru volju šta zna viđeno je.Dosijei da se otvore.

  • Митрофан Фустић Морија Vreme: 18.10.2013 13:35h

    Молимо друга Тадић почасника Бориса да нас већ једном остави на миру и да нас пусти да живимо и радимо. Све што је он са своју жуто/љубичасту банду урадио за последњих двадесет и кусур година је страшно. Требаће нам додатних сто година да се опоравимо од деловања његове жуто/љубичасте банде. Добро, није само његове. Има ту заслуге и Киза, Мићун, Чедица, Ђидо, Зоки из Ниш... Али нека нас оставе већ једном на миру. Узгред, ни ови нови/стари ништа нису бољи, али барем их свет подржава и још нису почели да краду на ангро, као ови Тадијини.

  • Nikola Vreme: 18.10.2013 15:10h

    Kako neki covek moze da zaboravi sta je pricao i sta je radio,ciji je bedz nosio na reveru i cije su mu ideje bile najsvetlije?kako taj covek moze da zaboravi svoga"oca"tamo negde u nekom zatvoru,ne priznaje vise da je vojvoda sa Romanije...i da ne nabrajam.Videcemo koliko ce da postuje Ustav Srbije u kome stoji da je Kosovo i Metohija -Srbija.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP