Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NASTAVLJA PREPUCAVANJE SA "NOVOSTIMA"

Tadić: Odbio sam intervju, a odbio bih i izjavu!

Autor: Tanjug | 19.10.2013 - 20:47:00h | Komentara: 1

Počasni predsednik Demokratske stranke (DS) Boris Tadić večeras je odgovorio vršiocu dužnosti direktora i glavnog urednika "Večernjih novosti" Ratku Dmitroviću, navodeći da je novinarki tog lista odbio da da intervju, a i da bi u slučaju da je od njega tražila izjavu, i to odbio.

Zabrinut: Boris Tadić

Boris Tadić | Foto: O. Radošević

Tadić je, povodom izjave o njegovom povratku u politiku koje su objavile "Novosti, ponovio da nikada o tome nije razgovarao sa novinarkom beogradskog dnevnika i da takvu izjavu nije dao niti njoj, niti ijednom drugom mediju.

"Gospodine Dmitroviću, budući da ste odlučili da branite laž, pokušaću još jednom da odbranim istinu. U vesti koja je u 'Večernjim novostima' objavljenja pod naslovom 'Tadić: Nije vreme da se vratim' objavili ste tri, navodno, moje izjave. Jedna je potpuno lažna, jedna polu izmišljena, a jedna izvučena iz konteksta", navodi se u Tadićevom otvorenom pismu.

Prema Tadićevim rečima, novinarka "Večernjih novosti" tražila je od njega intervju koji je odbio.

"Međutim, ona nije tražila izjavu od mene, jer da jeste, i to bih odbio. I nisam, kao što kažete u Vašem tekstu, nastavio razgovor sa novinarom ženskog roda, već sa grupom ljudi među kojima je bila i ona. I to ne zato što me je zatekla u centru Beograda po kišnom danu već na promociji knjige o Njegošu u sali Jugoslovenske kinoteke. Dakle, nastavljate da govorite neistinu", kaže Tadić.
On je dodao da je taj razgovor trajao manje od minuta.

"Taman onoliko koliko je potrebno da se izgovori da ne želim da dam intervju 'Novostima', jer je prevelika buka zla u Srbiji i u režimskim medijima da bih dao izjavu 'Novostima'", kazao je bivši predsednik Srbije.

Počasni predsednik DS je rekao da i u tom kratkom razgovoru nijednog trenutka nije rekao da je vreme da se vrati u politiku, a "Novosti" su "od te laži iskonstruisale celu vest".

"Druga izjava koju ste objavili - 'Spreman sam sa svima da razgovaram. Tu sam, pratim sve što se dešava. Iz borbe za interese Srbije nisam nikada ni izašao, pa mi nije potreban poseban poziv za povratak. Ali prejaka je buka zla, i u medijima i u javnosti; izvučena je iz saopštenja koju sam medijima dao tri dana ranije, kao odgovor na govor Čedomira Jovanovića sa GO LDP-a. Ne samo da je ta izjava izvučena iz izjave koju sam ranije dao, nego je prekrojena i u nju su ubačene rečenice koje nikada nisam izgovorio ili koje sam izgovorio u drugom kontekstu", rekao je Tadić.

On je istakao da je tu njegovu izjavu u originalnoj neprekrojenoj verziji objavio veliki broj medija, navodeći da je to je lako proverljivo.
"Nisam ni u toj izjavi niti novinarki 'Večernjih novosti' rekao: 'Tu sam, pratim sve što se dešava', a kontekst u kome sam govorio o buci zla ste mi potvrdili i ovim Vašim tekstom", dodao je.

Kako dalje objašnjava, treća izjava - "Prisustvujem sednicama stranačkih organa, uvek sam spreman da iznesem mišljenje, kritiku, savet. Ali u Krunsku retko odlazim i ne učestvujem u dnevnom životu stranke", je u potpunosti izvučena iz konteksta.

"Novinarka 'Novosti' je tražila da joj intervju dam u prostorijama stranke u Krunskoj, na šta sam, osim što sam odbio da radimo intervju, rekao da u Krunsku retko odlazim. To je bio odgovor koji se odnosio na mesto na kome bismo radili intervju, a ne na moje angažovanje u stranci. Medjutim, u vesti je i ovo iskonstruisano da bi dalo snagu lažnoj izjavi iz naslova", naglasio je počasni predsednik DS.

"Gospodine Dmitroviću, u pravu ste da nisam napravio razliku izmedju izjave i intervjua, ali sam jasno napravio razliku izmedju istine i laži. U tome je suština. U Vašem današnjem odgovoru, sem iznošenja Vašeg ličnog mišljenja i pokušaja opravdanja laži ne vidim suštinu", smatra Boris Tadić.

Ratko Dmitrović poručio je prethodno danas da su "Novosti" objavile izjavu, a ne intervju sa Borisom Tadićem.

"Boris Tadić je decenijama u javnom životu, u politici, i zna da razgovor sa novinarom - formalni ili neformalni, svejedno je - nije što i ćaskanje sa komšijom ili rodbinom na krštenju", naveo je Dmitrović u današnjem izdanju "Novosti", reagujući na raniju Tadićevu tvrdnju je taj dnevnik objavio izmišljeni intervju sa njim.

On je objasnio da se novinarka tog lista 17. oktobra zatekla na istom mestu kao i Tadić i zatražila od njega intervju, a on se uljudno zahvalio na ponudi, dodavši da nije vreme za intervju, ali je nastavio da razgovara sa novinarkom, kako ističe Dmitrović, "ne o kiši, Zvezdi, pozorištu, već o politici".
Poslednji komentari
  • momazver Vreme: 20.10.2013 09:49h

    Ma mora da mu se nije estetski dopala. Ta on je psiholog.Strefio ga *HALO EFEKAT*

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP