Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

KANDIDATURA

Tadić: Odlučiću
4. novembra!

Autor: Beta | 28.10.2012 - 17:12:00h | Komentara: 10

Bivši predsednik Srbije i lider Demokratske stranke (DS) Boris Tadić izjavio je danas da će konačnu odluku o kandidaturi za predsednika DS doneti 4. novembra, posle Glavnog odbora stranke.

"Ja ću 4. novembra doneti konačnu odluku (o kandidaturi) u zavisnosti od toga možemo li postići funkcionalni dogovor sa mojim protivakandidatima", rekao je Tadić gostujući u emisiji "Nedeljom u dva" na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT).

Nema ko da ga obučava: Boris Tadić

Nema tuge zbog izgubljenih izbora: Boris Tadić | Foto: Ognjen Radošević

On je dodao da na Glavnom odboru stranke očekuje i personalne predloge, ali i predloge o tome u kom pravcu treba da ide stranka.
Upitan o neodlučnosti kada je u pitanju kandidatura za čelnika DS, Tadić je odgovorio da on jeste kandidat, ali da je dao priliku za dogovor, jer je stranka "u istorijski teškom trenutku" s obzirom da je izgubila izbore.

Ne namerava da se povuče: Boris Tadić

Verujem u potencijal DS - Boris Tadić | Foto: M. Đurica

"DS i dalje ima dominantan broj poslanika u srpskom parlamentu, ali zbog unutrašnje borbe nismo u stanju u ovom trenutku da maksimalno iskoristimo poziciju u opoziciji. Moram da donesem odluku kojom čuvam celinu stranke što je posebno važno za budućnost srpskog društva, jer verujem u reformski potencijal Demokratske stranke, koji ne vidim ni u jednoj stranci vladajuće koalicije", objasnio je Tadić.
On je istakao da je budućnost DS važna i za događaje u Srbiji i u regionu.

Hoće li izgubiti i drugu predsedničku funkciju?

Hoće li izgubiti i drugu predsedničku funkciju? | Foto: Ognjen Radošević

Upitan o gubitku predsedničkih i parlamentranih izbora, Tadić je rekao da će biti u politici iako je izgubio izbore, te da zbog gubitka izbora u njemu "nema tuge".
Ponovio je da je posle gubitka izbora u maju odlučio da se povuče, odnosno da ne učestvuje u pregovorima o novoj vladi, ali da je na nagovor pojedinih intelektualaca, čije mišljenje ceni i DS-a promenio mišljenje i vratio se u pregovore. Oni su, dodao je Tadić, bili nemogući jer je lider SPS-a Ivica Dačić odmah poručio da će biti premijer.

Ivica Dačić

Odmah poručio da će postati premijer - Ivica Dačić | Foto: FoNet

Na kritike da je diktatorski upravljao državom, jer je, između ostalog, bio predsednik države i DS-a, pa je odlučivao praktično o svemu, Tadić je odgovorio da "nema razloga da se osvrće na komentare", ali da nije bio diktator, već da je donosio teške odluke poput onih o saradnji sa Haškim tribunalom i borbi protiv organizovanog kriminala.
Tadić je rekao da je jedna od velikih pobeda njegove politike to što
političari koji su nekada govorili "nož, žica, Srebrenica", sada govore o miru i evropskim integracijama.

Ne da se: Boris Tadić

Ne žali ni za čim - Boris Tadić | Foto: Ognjen Radošević

"Ne žalim zbog toga što sam promenio ljude koji su me posle pobedili na izborima", dodao je lider DS.
Na pitanje o izjavama predsednika Srbije Tomislava Nikolića o Srebrenici, Tadić je rekao da ni on ne može eksplicitno da se izjasni o tome da li je u Srberenici bio genocid ili zločin velikih razmera dok traje pravna procedura u Hagu.

Tadić: Draža je bio kvisling

Upitan o stavu o četničkom pokretu i Draži Mihailoviću, Tadić je rekao da "misli da je on bio kvinsling, jer u tri i po godine nije izvodio napade protiv okupatora".
Poslednji komentari
  • novica952 Vreme: 28.10.2012 18:50h

    Ova izjava pokazuje da je Tadić još uvek u igri i ako ne svojom željom odna željom onih koji ga podržavaju i koje se plaše da ne izgube one stečene pozicije i privilegije. I briga njih i za Tadića i Srbiju , njima je važan sopstveni interes. A te interesne grupe stvorila je sama Tadićeva blaga politika i nezainteresovanost za dešavanje u svom ataru, one se bavio velikim temama i velikom pričom a ono drugo prepustio svojim saradnicima koji su napravili tajkunsku državu i državu korupcije i kriminala. Ta nezaiteresovanost za dešavanje u sopstvenoj zemlji na kraju se obila o glavu samom Tadiću i DS-u koji na vreme nije shvatio da dug period na vlasti bez povremenog ventiliranja kadrova nije dobro.

  • jova Vreme: 28.10.2012 22:20h

    Ahhh,kakva agonija......

  • ksenija Vreme: 28.10.2012 22:21h

    Do tada ce bar jos tri puta da promeni svoju odluku...

  • bolji zivot Vreme: 28.10.2012 22:22h

    Buducnost DS je totalno nebitna stvar za Srbiju!!!

  • deda trajko Vreme: 28.10.2012 22:23h

    Ovaj covek nikako da se pomiri sa realnoscu!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP