Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NAOŠTRIO PLAJVAZ

Tadić piše knjigu!

Autor: Milica Dakić | 26.01.2013 - 14:55:00h | Komentara: 10

Boris Tadić, bivši predsednik Srbije i Demokratske stranke, a danas počasni predsednik demokrata, vreme nakon aktivnog političkog angažmana koristi za pisanje! Kako je izjavio za „Alo!“, trenutno se ne bavi dnevnom politikom, pa čak ni onom u DS-u, već piše političko-naučni rad.

On je ipak porekao da planira da krene književnim stopama Mirka Cvetkovića, koji je nakon silaska sa funkcije objavio memoarsku prozu „Argumenti i predrasude“.

DS nije spreman za izbore: Tadić

Nema nameru da postane književnik: Boris Tadić | Foto: Andrej Isaković

 - Ne, nemam nameru da postanem književnik. To je rad između politike i nauke - pojasnio je Tadić za naš list, a na pitanje kada ćemo imati priliku da čitamo njegova pisanija, odgovorio:

- Kad bude bilo gotovo - bio je rečit bivši predsednik, ali smo ipak uspeli da saznamo da još nije izvesno hoće li rad biti objavljen u Srbiji ili u svetu.
Tadić, koji se tako okrenuo pisanoj reči, nije želeo da komentariše postupak za isključenje iz Demokratske stranke svojih nekada najbližih saradnika Dušana Petrovića i Vuka Jeremića.

Vuk Jeremić Boris Tadić

Bez komentara na postupak protiv Jeremića i Petrovića | Foto: Saša Maričić

 - O dnevnim odnosima u DS-u ću govoriti u stranci. O svemu u DS-u izjasniću se u DS-u. Generalno gledajući, dobro je i za srpsku politiku, a i za mene lično da ne komentarišem svakodnevna zbivanja u dnevnoj politici - poručio je Tadić i pojasnio da to ne znači da se povlači iz politike. Kako nije želeo da komentariše zbivanja u DS-u, nije bio rad da odgovara ni na pitanja o aktuelnoj političkoj situaciji u zemlji. 

I za fudbal ima vremena
Po izlasku iz sudnice Tadić je pravo na leteo na fudbalsku legendu Petra Krivokuću! Iako je do koji minut pre susreta odgovarao na pitanja sudije, počasni predsednik demokrata odmah se prešaltao na fudbalske teme, pa je uz srdačne zagrljaje pala i prozivka između njega i Krivokuće, koji je bio Zvezdina zvezda, dok je Tadić osvedočeni partizanovac. 

- I to je dnevnopolitičko pitanje i ne bih se bavio svojim pretpostavkama - kratak je bio počasni predsednik demokrata, koji je javnost zamolio da ga „ostavi na miru“.

- Hvala vam na razumevanju i molim vas da me pustite na miru. Nisam ja više zanimljiv, sada su zanimljivi ljudi koji vode zemlju. Obratite pažnju šta oni rade - posavetovao je Tadić i ocenio da uopšte nije bitno kako se njemu dopada kako aktuelna vlast vodi zemlju, nego je bitno kako se to dopada građanima Srbije. Nakon toga pozdravio se s novinarima, pozvao ih na kafu i napustio Palatu pravde.  
Poslednji komentari
  • dragisa Vreme: 26.01.2013 15:50h

    Svakako mi je nestalo toalet papira

  • vojo Vreme: 26.01.2013 18:40h

    MORA DA CE NAZIV KNJIGE BITI `KAKO NEVIDJENO UPROPASTITI I PONIZITI ZEMLJU`.

  • Sasa Vreme: 26.01.2013 19:02h

    On je tu knjigu trebao da pise u zatvoru za sve sto je radio ovde 8 godina, nadam se da ce je makar zavrsavati u zatvoru .

  • Srba Vreme: 26.01.2013 19:41h

    a naziv bice kako sam unistio Srpski narod!

  • папа-рацо Vreme: 26.01.2013 22:11h

    Пиши,пиши! Писао из Забеле или Спужа!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP