Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

SMETA MU NJEGOVA RETORIKA

Tadić: Primitivni Dačić nema kriterijuma, po svaku cenu želi u vlast!

Autor: Tanjug | 13.04.2014 - 09:09:00h | Komentara: 4

Lider NDS Boris Tadić ocenio je da predsednika SPS Ivicu Dačića zanima ulazak u vlast po svaku cenu, kao i da je njegova retorika primitivna.

Ju, otkud sve ove žene  ovde?! Da nije zbog  mene: Tadić dolazi  kod Vučića na  pregovore

Boris Tadić | Foto: Oliver Bunić

- Retorika Ivice Dačića bi se teško mogla nazvati političkom, pa je teško i komentarisati je, a da se ne uđe u lične ocene. Njegova retorika je toliko van okvira pristojne kulturne komunikacije, da mi ne ostaje ništa drugo nego da je nazovem primitivnom - rekao je Tadić u intervjuu za "Blic", odgovarajući na pitanje kako komentariše to što ga lider SPS "ovih dana naziva Amon Ra, Šćepan Mali".
Tadić je dodao da Dačić takvom retorikom pokazuje da nije u stanju da se konstruktivno i pristojno odnosi prema različitim mišljenjima i političkim opcijama, što, kako je naveo, samo potvrđuje razloge zbog kojih smatra da SPS ne bi trebalo da bude deo buduće vlade.
- On ovih dana govori kako NDS nema pravo da postavlja uslove SNS, kao i da on nema nikakve uslove. Dačić ili ne shvata nekoliko očiglednih stvari ili namerno obmanjuje građane. NDS ima jasne principe kojih se drži i ne odriče ih se zarad učestvovanja u vlasti - rekao je Tadić.
Prema njegovim rečima, SNS je pozvala na razgovore NDS kako bi sagledali koliko su principi i politika tih partija bliski.

Ako Vučić misli da  Tadić treba da  uđe u vladu, ja nemam ništa  protiv: Dačić

Ivica Dačić | Foto: FoNet - Zoran Mrđa

- To što Dačić nema nikakve kriterijume i što bi ušao u vlast po svaku cenu i što smatra da se principi menjaju prema izbornim rezultatima - najbolji je dokaz toga da je SPS stranka bez ideologije koja postoji samo zbog vlasti i na vlasti. Verovatno Dačić misli da svi rezonuju politiku isto kao i on - naglasio je Tadić.
On je naveo da je danas ključna razlika među strankama u Srbiji to što DS želi da bude opozicija, SPS želi da bude u vladi, a NDS je spremna i na jednu i na drugu opciju.
- Danas kada je postignut konsenzus o ''kuda'', najvažnije je pitanje ''kako'' i ''sa kim''. Ključna razlika među strankama je što jedino NDS donosi odluku spram razmatranja tih pitanja koja su fundamentalna za dalji razvoj Srbije, SPS odluku donosi spram svoje želje za vlašću, a DS spram ličnog odnosa prema Vučiću - rekao je lider NDS.
Tadić je kazao i da više nema kontakata sa liderom DS Draganom Ðilasom, niti sa DS.
- Oni su prekinuli komunikaciju sa mnom i ja to prihvatam sa lakoćom i osmehom - poručio je Tadić.
Poslednji komentari
  • DS22 Vreme: 13.04.2014 09:43h

    Izvinte TADICU a kome se vi zalite? Zar niste VI TAJ koji je sa njim potpisivao"sporazume ,amnestije" ? Zar niste vi taj koji je AMNESTIRAO SPS protiv VOLJE BIRACA? Zar niste vi taj koji je sa njim delio vlast i UPROPASTIO DRZAVU? Imate li vi obraza bar DA CUTITE?

  • BAZILEUS Vreme: 13.04.2014 10:56h

    Kada ga je Dacic "podupirao" davao je hvalospevne izjave, dok nije zaduzio SRBIJU astronomskim kreditima! Sada narod treba da vraca "opljackano " od Tadiceve bivse vlasti, samo 5 milijardi evra ove godine ! Zalosno je da se takvom coveku pridaje medijska vaznost , jer ce nastaviti da placka ako bude u vlasti!

  • ZM Vreme: 13.04.2014 11:26h

    Da sam na tvom mestu,pokrio bih uši i ćutao.

  • Mila Vreme: 13.04.2014 14:10h

    Samo ako imaju deo vlasti SPS jača , u suprotnom će se rasformirati !!! Kriminalna interesna politička struktura koja uništi sve institucije koje kontroliše, radi kupovine glasača !!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP