Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

DEMOKRATE ZA ALO! O POVRATKU U POLITIKU BIVŠEG PREDSEDNIKA STRANKE

Tadić se vraća da pomogne Đilasu?

Autor: I. K. | 07.11.2013 - 07:02:00h | Komentara: 8

Najavu bivšeg predsednika demokrata Borisa Tadića da se vraća u domaću politiku, funkcioneri DS-a sa kojima smo juče razgovarali dočekali su uglavnom odmereno.

Ne oglašava se  o povratku  Tadića: Đilas

Ne oglašava se o povratku Tadića: Đilas | Foto: Nenad Đorđević

Oni uglavnom veruju da se Tadić ne vraća da bi srušio Dragana Đilasa, kome je pre tačno godinu dana morao da ustupi lidersku poziciju, već da će svojim uticajem pomoći Đilasu.


Potpredsednik demokrata Goran Ćirić smatra da Tadićeva najava većeg političkog angažovanja nije uslovljena povlačenjem aktuelnog predsednika Dragana Đilasa.

- To su teze koje se plasiraju već dugo i zasnivaju se na poistovećivanju jednoumlja i jedinstva. U DS-u nema jednoumlja, ali to ne znači da je stranka nejedinstvena. Raduje me Tadićev stav i energija koju sve vreme pokazuje s ciljem da pomogne stranci. Njegovo iskustvo i znanje mogu doprineti ne samo DS-u i opoziciji, već celoj Srbiji - izjavio je Ćirić za „Alo!“.

Boris Tadić

Boris Tadić | Foto: Ognjen Radošević


Poslanik DS-a Slobodan Homen ocenjuje za naš list da Tadić pre svega može da odigra veoma značajnu ulogu, a verovatno i ključnu, po pitanju konsolidacije srpske opozicione scene.

- Pokazalo se da dosadašnji razgovori DS-a i LDP-a nisu bili uspešni. I da jesu, oni ne bi bili dovoljni, jer je potrebno vratiti poverenje glasača građanske Srbije koji su se sada povukli u apstinenciju i nisu spremni ni za koga da glasaju. Smatram da bi Tadićev politički angažman i uključivanje novih ljudi bitno ojačli srpsku opoziciju i mogli bi da predstavljaju relevantan kontrolni mehanizam aktuelnoj vlasti - objašnjava Homen.

Generalni sekretar DS-a Aleksandar Šapić kratko nam je rekao da je Tadić počasni predsednik stranke i veliki autoritet.
- Bio je i biće. U daljoj polemici oko svega toga najradije ne bih da učestvujem - rekao je Šapić.

Sličnu reakciju imao je i šef poslaničkog kluba demokrata Borislav Stefanović, koji je samo rekao da će počasni predsednik stranke sam pokazati kako može pomoći svojoj organizaciji, jer „on mnogo voli DS i ima mnogo stvari u kojima on može da pomogne“.

Boris Tadić, koji je u dva mandata bio i bivši predsednik Srbije, najavio je pre nekoliko dana da nije isključeno da se vrati u domaću politiku i da će o tome razgovarati s liderima opozicionih stranaka.
Poslednji komentari
  • Boža M. Vreme: 07.11.2013 07:31h

    Pobogu, dokle više s DS. Mi nemamo bitnije probleme - niko se ne bavi sa SNS i njihovim raskolima i cirkusom, nego mi je Tadić sad bitan? Aman...

  • DSV Vreme: 07.11.2013 09:19h

    BIRACI ti porucuju "neka hvala sedi di si ni za di si nisi"!Ti si nas i dovde doveo!

  • boba Vreme: 07.11.2013 09:57h

    jel to opet nastavak ''povratak otpisanih''? ha ha ha a da ne bih baš puno talasala jer vas proizvode isti

  • Vesna Vreme: 07.11.2013 14:12h

    Najpametnije bi bilo da se svi usredsrede na jačanje stranke i vrate je tamo gde joj je mesto, a nas reše ove bede.

  • Драгомир Vreme: 08.11.2013 10:22h

    Овако ми србијански сељаци мислимо!Пајзи сада?ДОК СТР ДС БИТИШЕ У ОТЕТОЈ ВИЛИ ПОРОДИЦЕ ЧУВЕНОГ ИНЖИЊЕРА БОЖИЋА ЊОЗИ ЛЕБАЦА НЕМА!Чека је судбина СПО или ти СРС!СРС се сећате али СПО тешко?Да ДС оде на ледину па под шатор или контејнер?Онда ми србијанци да ту руководећу булументу растерамо са ... Добро,да се не изражавам!И да кренемо из почетка а не да нам кроје капу они којима Србија очигледно није у срцу јер није у крштеници!Али,тешко ће бидне јер ови покрштени радикали се унапредили па,колико видим,решили да не бидне како је било ,,када је њихово раније било,,?Него,ајд здраво,одох да џукце прошетам по Авали.Имају,бре,и они душу!Један се зове КАРАЂОЛЕ а други ПИЛИПЕНТИЈЕ.Ево,држе каишеве у устима! ...Добро,добро,идемо!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP