Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

POREĐENJE

Tadić: Stranačka nomenklatura kao skrama na slatku od jagoda!

Autor: Tanjug | 17.03.2013 - 19:23:00h | Komentara: 1

Počasni predsednik DS Boris Tadić izjavio je danas da se DS suočava sa problemom stranačke nomenklature i birokratije i da je to pitanje za novo rukovodstvo stranke.

"I oko vas vidim ljude danas koje sam video u vreme dok sam ja vodio DS koji kad nešto postanu prvo pitaju - mogu li da dobijem službeni automobil i telefon sa 20 i nešto godina. Tu su, u vašoj blizini, iza vas, a od njih nikakve koristi nema", rekao je

Boris Tadić

Boris Tadić | Foto: FoNet

Tadić na radnoj skupštini DS, obraćajući se lideru DS Draganu Đilasu i njegovom zameniku Bojanu Pajtiću.

Prema njegovim rečima, to je ta nomenklatura koja urušava svaku politicku organizaciju i zbog koje stranke gube poverenje gradjana.

Tadić je uporedio borbu stranačkih nomenklatura i birokratija sa "skramom na slatku od jagoda koju treba skloniti da bi se došlo do slatkog" i dodao da "to ne znači da svi ostali članovi DS jesu one zdrave jagode".

Bivši lider DS je takođe istakao da je DS stranka budućnosti i "regionalna institucija" i pozvao je da razvija regionalnu saradnju.

On je takođe naveo da DS treba da bude predvodnica u političkoj kulturi i da iskazuje hrabrost, dodavši da stranka ne može poslednja da komentariše hapšenja predstavnika krupnog kapitala, "pogotovu što je ona to i pokrenula".

Tadić je rekao i da su obrazovanje, nauka i kultura najveći potencijali i da na to treba staviti akcenat, poručivši da će DS, kada osvoji vlast, svakako preuzeti resore obrazovanja, nauke i kulture i ocenio da je greška što to nisu činili ranije.

Počasni predsednik demokrata je rekao i da će pripadati DS-u i u budućnosti, ako i da je spreman da pomogne Đilasu i njegovom zameniku Pajtiću, ali da ciljevi koje postavljaju moraju biti realni, "iako samo za nijansu podignuti".
Poslednji komentari
  • Milovan S Nikolić Sombor Vreme: 18.03.2013 02:52h

    Malo više samokritike je potrebno da bi izjave koje daje Tadić bile na nivou koji se očekuje od bivšeg predsednika. Haos u demokratskoj stranci je tesno povezan sa nečim nezaobilaznim u načinu vladanja gospodina tadića.Biser je predsednik Beogradskih demokrata koji još i predsednik najveće opštine Beograda- Dr.Šapić koji se udostojio da pred javnošću prosipa svoje naznanje kao politiku stranke.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP