Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ALO! ISTRAŽUJE

Tadićeva garda bi da preuzme DS!

Autor: M. Keranović | 14.05.2013 - 11:51:00h | Komentara: 12

Dragan Šutanovac juče je zvanično krenuo u kampanju i prikupljanje potpisa podrške za čelnu poziciju u beogradskom odboru DS-a.

 Iako nema blagoslov lidera stranke Dragana Đilasa, uspeo je da obezbedi podršku jednog broja istaknutih članova, među kojima i onih bliskih počasnom predsedniku Borisu Tadiću.

„Bog“ ga poslao u opoziciju: Boris Tadić

Boris Tadić | Foto: FoNet

 

Boris još ćuti!
Naš izvor blizak Tadiću tvrdi da Šutanovac nije tražio podršku počasnog predsednika stranke i kuma, kao i da je Tadićev stav da se o tome ne izjašnjava i u to ne meša.
- To nije iznenađujuće. Oni poslednjih godina imaju korektan odnos, ali ne toliko blizak odnos kakav inače imaju kumovi - kaže izvor iz DS-a.
Inače, Tadić juče nije odgovorio na naša pitanja u vezi sa Šutanovčevom kandidaturom. Redovni izbori za predsednika beogradskog odbora DS-a biće održani 8. juna.

Demokrate bliske Đilasu tvrde da Šutanovac, ali i oni koji ga podržavaju, na sve načine želi da se vrati na vodeće pozicije unutar stranke.


Podršku Šutanovcu, između ostalih, dali su Dragoljub Mićunović, Ivan Vujačić, Gordana Matković, Nebojša Krstić, Snežana Malović, Aleksandar Vlahović, Slobodan Milosavljević, Marko Đurišić, pa čak i aktuelna potpredsednica stranke Nataše Vučković i sekretarka stranke Tamara Tripić.


Izvor iz redova demokrata blizak Đilasu tvrdi da prvi čovek stranke nije oduševljen Šutanovčevom kandidaturom, kao i da za ponovnu kandidaturu njegovu prećutnu podršku ima Aleksandar Šapić, ali da “zvanično nikoga neće podržati jer to nikada nije bila praksa u DS-u”.


- Šutanovčeva kadidatura, a onda i Tadićevi javni nastupi, pa i podrška jednog broja članova DS-a Šutanovcu pokazuju samo da oni na sve načine pokušavaju da se vrate na ranije pozicije unutar stranke ili oni koji su još uvek tu, a ne bi trebalo, da se učvrste.

Tvrd orah: Šutanovac

Dragan Šutanovac | Foto: FoNet

 

Naime, Šutanovac bi sa pozicije predsednika GO automatski ušao u šire Predsedništvo stranke... Svi oni imali su šansu, a pokazali su samo koliko mogu da srozaju stranku. Uostalom, o njihovom vođenju stranke izjasnili su se članovi DS-a koji im nisu dali podršku, već Đilasu i timu ljudi oko njega - kaže sagovornik “Alo!”.

Bivši ministri nezadovoljni  statusom u DS-u: Matković,  Vlahović i Milosavljević

Bivši ministri nezadovoljni statusom u DS-u: Matković, Vlahović i Milosavljević | Foto: Oliver Bunić

 

Iako je juče zvanično krenuo u kampanju, Šutanovac na temu kandidature još ne želi ništa da komentariše.


- Posebno ga raduje što su mu podršku dali članovi nekadašnje Đinđićeve vlade. Misli da je potreban timu i da beogradska organizacija stranke sa njim na čelu može postići bolje rezultate. On podržava rad Đilasa i smatra da bi zajedno sa njim mogao više da doprinese nego što bi to mogla kombinacija Đilas-Šapić - navodi izvor “Alo!” blizak Šutanovcu.

Đilas: Mihajlovićeva obmanjuje javnost!
Zorana: Đilase, pokaži papire!

 

Dragan Đilas odgovorio je juče ministarki Zorani Mihajlović na njene tvrdnje iznete u emisiji “Utisak nedelje” da je on, kao gradonačelnik, Beograd zadužio za 900 miliona evra.
- Ta izjava pokazuje dve elementarne činjenice: prva je da ste dovoljno bezobrazni da govorite o stvarima o kojima ne znate apsolutno ništa, a druga da vam nije problem da obmanjujete javnost. Sramota je, gospođo Mihajlović, da neko laže. Naročito je velika sramota ako laže ministar u Vladi Srbije i potpredsednik trenutno najveće stranke u Srbiji. Grad Beograd trenutno je zadužen za 400 miliona evra - navodi se između ostalog u Đilasovom odgovoru.
Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović je uzvratila tako što je pozvala Đilasa da dostavi dokumentaciju o ukupnom dugu grada. Ministarka Mihajlović je poručila da “podaci govore da je dug Beograda svakako mnogo viši od 400 milona evra”. Ona je pri tom rekla da Dragan Đilas, kao gradonačelnik, nikada nije dao građanima Srbije i Beograda sve podatke o tome koliko košta jedan most sa pristupnim saobraćajnicama, kao i mnoge druge investicije.

Poslednji komentari
  • MilanCh Vreme: 14.05.2013 12:02h

    Sutanovac je bruka kao i Jeremic. Nista nisu uradili i uvek im je licni bio ispred stranackog interesa. Bolje bi mu bilo da se skloni.

  • Hana12 Vreme: 14.05.2013 12:02h

    Sutanovac bi stranku sredio kao sto je vojsku,nemam poverenja bas u njega

  • Ivana Vreme: 14.05.2013 12:15h

    Unutrašnja previranja DS-a neću da komentarišem, ali ova ministarka je dno. Onakav rečnik! Uostalom, iz kakve je partije, nije ni čudno, bilo bi čudno da je drugačija.

  • milana Vreme: 14.05.2013 12:31h

    Oba predsednika stranke se drže neutralno... Sasvim korektno.

  • Rada Vreme: 14.05.2013 12:53h

    Da li je Šutanovac tražio podršku Tadića ili nije ne znam, ali ako je slao SMS to je verovatno bio jedan cirkularni i dobili su ga sigurno svi članovi pa i Tadić. Pravo svakog člana stranke je da se kandiduje za neku funkciju, ali Šutanovac veoma dobro zna da predhodna garnitura nije dobila poverenje građana i da bi zbog njihovih loših izbornih rezultata trebali da se ostave sanjarenja o vraćanju na staru poziciju

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP