Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

SDS POZIVA NADLEŽNE ORGANE

Tadićevci traže ostavku Vulina!

Autor: Agencije | 07.12.2014 - 17:54:00h | Komentara: 0

Socijaldemokratska stranka pozvala je danas nadležne organe da utvrde odgovornost za, kako ocenjuje ova partija, nezakonitu odluku Ministarstva za rad o dodeli sredstava nevladinim organizacijama i pozvala ministra Aleksandra Vulina da preuzme odgovornost i podnese ostavku.

Čarobnjak:  Vulin našao pare u praznom  budžetu

Aleksandar Vulin | Foto: FoNet Dragan Antonić

"Ovo ministarstvo je prekršilo Zakon o udruženjima i pravila konkursa za dodelu sredstava NVO i zahtevamo da nadležni ministar Vulin preuzme odgovornost za sve nepravilnosti i da ostavku na mestu ministra", saopšteno je iz te partije.
U saopštenju se navodi da je minstar Vulin preusmeravanjem sredstava Fondu za lečenje retkih bolesti dece prekršio elementarna pravila budžetske politike i Zakon o budžetskom sistemu, budući da nije ovlašćen da se bavi alociranjem tih sredstava bez saglasnosti ministra finansija.
Osim što je preusmeravanje sredstava Fondu za lečenje retkih bolesti dece prikrivanje pokušaja ministra Vulina da zloupotrebi sredstva namenjena NVO, to je i skandalozan primer demagogije kojom ministar manipuliše bolesnom decom kako bi prikrio sopstvene nezakonite aktivnosti, kažu socijaldemokrate.

Boris  Tadić

Boris Tadić | Foto: Nenad Mihajlović

Oni zahtevaju da preciznim podacima i dokazima argumentuje svoje izjave da su NVO u prethodnim godinama učestvovale u zloupotrebama finansijskih sredstava. "Takav neragumentovan napad na NVO je očigledan pokušaj ministra Vulina da skrene pažnju sa sopstvene greške", ocenjeno je u saopštenju.
"Pored toga što je ugrozio rad nevladinih organizacija ne dodeljujući im finansijska sredstva i potom ih nezakonito alocirao, ministar Vulin je pokušao da praznim optužbama diskredituje civilno društvo u Srbiji", kažu u SDS i ističu da zbog pokazane zakonske, političke i moralne neodgovornosti zahtevaju njegovu ostavku.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP