Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NIJE SASVIM RAZUMELA?

Tahiri traži da Vučić objasni izjavu datu u bazi Merdare!

Autor: Tanjug | 02.09.2014 - 10:53:00h | Komentara: 5

Edita Tahiri, zamenica premijera Kosova zatražila je od srpskog premijera Aleksandra Vučića da objasni svoju izjavu u bazi Merdare prema kojoj srpska žandarmerija više nikoga neće upozoravati.

Edita Tahiri

Edita Tahiri | Foto: FoNet / EPA

Tahiri je, za javni servis RTK, rekla da Vučić kaže da li je mislio na ilegalne prelaske ili slobodu kretanja, s obzirom na to da je, kako je dodala, sloboda kretanja sada već deo potpisanog sporazuma. Tahiri je dodala da nije prvi put da srpski zvaničnici skreću sa politike dobrog susedstva.

Ona je, kako su preneli prištinski mediji, poručila da Srbija kao zemlja koja teži Evropskoj uniji treba da učini ''mentalnu reformu'' i da je vreme pretnji prošlo. Srpski premijer Vučić rekao je u nedelju prilikom obilaska baze Merdare, da će Srbija umeti da zaštiti svoj narod i svoju teritoriju i da će Žandarmerija dobiti novu opremu kako bi što efikasnije ispunjavala svoje zadatke, ali i da bi se bolje zaštitila.


Vučić je ukazao da pripadnik srpske Žandarmerije, koji je ranio albanskog teroristu tom prilikom deset puta viknuo: "Baci pušku!".


- On 10 puta nije hteo da baci pušku. Ubuduće neće više vikati - Baci pušku - objasnio je Vučić i dodao da je zadatak ministra unutrašnjih poslova da pripremi nove podzakonske akte.


Prema Vučićevim rečima, Srbija ne može da dozvoli banditima i kriminalnim grupama da kradu i pljačkaju, i ne samo to nego da dolaze sa deset automatskih pušaka koje služe samo za to da se ubijaju srpske snage bezbednosti.


- To je organizovani kriminal - rekao je Vučić i dodao da veruje da Albancima iz opštine Podujevo "neće ubuduće padati na pamet da se takvim terorističkim aktima služe i da divljaju u okolini ove baze".
Pripadnik Žandarmerije Stevan Sinđelić preminuo je u sredu 28. avgusta u Beogradu posle ranjavanja iz vatrenog oružja u rejonu sela Orlovca, u opštini Kuršumlija, u napadu za koji se sumnja da su ga izvršile albanske šumokradice sa Kosova.

Poslednji komentari
  • Helenik Vreme: 02.09.2014 15:05h

    Gubimo mlade živote, i još treba nekome da se pravdamo! Nečuveno!

  • Helenik Vreme: 02.09.2014 15:06h

    Gubimo mlade živote, i još treba nekome da se pravdamo! Nečuveno!

  • jo Vreme: 02.09.2014 15:08h

    to nije NIKAKAV organizovani krimina vec je bio TERORISTICKI napad na snage reda i mira jedne suverene drzave a teroristicki napad koji se desio i kostao zivota jednog clana odbrambenih snaga je ponovo pocinjen od strane na dugo i na siroko poznatih terorista...i gotovo...

  • DUŠAN. Vreme: 02.09.2014 21:08h

    KAKAV LICIMER I H.

  • mozgic Vreme: 02.09.2014 22:06h

    Sloboda kretanja da. Kradje? Ubistva? Nikada vise. A ja ne razumem sta ova gdja ne razume.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP