Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NOVA IMOVINA POLITIČARA NA VLASTI

Tasić, Ilić, Sertić i Nedić su najveći srećnici: Sve što imaju dobili na dar!

Autor: Maja Keranović | 03.02.2015 - 19:10:00h | Komentara: 8

Za ministra kulture i informisanja Ivana Tasovaca slobodno se može reći da je srećan čovek, bar kad je u pitanju imovina, jer ju je u septembru, i to za samo 15 dana udvostručio. Srećnik je i zbog toga što za to nije izdvojio ni jedan jedini dinar zato što mu je sve što ima poklonjeno. Ništa manje srećniji nisu ni ministar Željko Sertić, kao ni generalni sekretar Vlade Novak Nedić.

n Ministar  kulture na  poklon dobio deo  kuće od 199  kvadrata

Ministar kulture na poklon dobio deo kuće od 199 kvadrata | Foto: Nemanja Kostić

Prema podacima Agencije za borbu protiv korupcije od 11. septembra 2014. u izveštaju o imovini ministara Tasovaca navodi se kuća od 85 kvadrata, sa vlasničkim udelom 2/6 (dve šestine), a koju je stekao ugovorom o poklonom.

Za samo 15 dana, njegova imovina je drastično uvećana, pa tako prema podacima Agencije od 27. septembra navodi se kuća od 199 kvadrata i građevinsko zemljište od 651 kvadrat, sa vlasničkim udelom 2/6, a oboje je stekao ugovorom o poklonu. Inače, Tasovac bar prema podacima koji se navode u Agenciji, sve i da je hteo, nije mogao ništa od toga da kupi, osim na kredit, jer nema ušteđevinu, a plata mu je 107.379 dinara.

Rasim Ljajić

Rasim Ljajić | Foto: Tanjug

Rasim počeo da štedi


Ministar Rasim Ljajić počeo je da štedi. Naime, u izveštaju o imovini od 26. decembra 2014. godine, koja se navodi na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, stoji da Ljajić ima ušteđevinu, dok se u izveštaju koji je podnet samo pola godine ranije, to ne navodi. Inače, ministar nema ni kuću ni stan. Izgleda da nije toliki srećnik poput nekih njegovih kolega iz Nemanjine da mu neko nešto pokloni.

I ministru Željku Sertiću vole da poklanjaju, pa je tako dvospratnu kuću od 340 kvadrata koja je sto postotno u njegovom vlasništvu stekao takođe ugovorom o poklonu.

Za razliku od svog kolege Tasovca, Sertić, čiji su ukupni prihodi kao ministra i predsednika Upravnog odbora Fonda za razvoj oko 147.000 dinara, ima i ušteđevinu, ali se na sajtu Agencije ne navodi kolika je ona.


Ugovorom o poklonu generalni sekretar Vlade Novak Nedić došao je do četvorosobnog stana od 120 kvadrata, ali i poslovnog prostora od 14 kvadrata.

Ministru privrede poklonili kuću od 340 kvadrata

Ministru privrede poklonili kuću od 340 kvadrata | Foto: Mitar Mitrović

Međutim, nije da je Nediću baš sve poklonjeno. Ono što je kupio je garaža od 23 kvadrata, a iskeširao je i za kuću od 120 kvadrata, za koju se navodi da mu je vlasnički udeo svega sedam odsto. Nedić nema ušteđevinu, ali ima BMW iz 2012. godine. Ukupni mesečni prihodi su mu oko 114.000 dinara. Inače, Nedićeva imovina od kada je ušao u Nemanjinu 11, nije se uvećavala.

Gensek Vlade ugovorom o poklonu došao do stana od 120 kvadrata

Gensek Vlade ugovorom o poklonu došao do stana od 120 kvadrata | Foto: Goran Srdanov


Podaci o zaradama Tasovca, Sertića i Nedića su od pre umanjenja plata i penzija. Novi podaci nisu objavljeni na sajtu Agencije.

Velimir Ilić

Velimir Ilić | Foto: Rajko Ristić

Velja nasledio bazen!

Većina imovine koju poseduje ministar bez portfelja Velimir Ilić je zapravo nasleđena. Ono što je Ilić kupio je poslovni prostor od 332,28 kvadrata, a iskeširao je i za građevinsko zemljište od 6,46 ari, gde mu je udeo u vlasništvu 1/2. Četiri kuće, poslovni prostor, voćnjake, njive, pašnjak, seosko imanje i drugo što poseduje je nasledio. U izveštaju o njegovoj imovini navodi se da je nasledio čak i pomoćni objekat - bazen od 150 kvadrata. Ilić je od 2012. godine prestao da štedi, a plata mu je 110.000 dinara.

Poslednji komentari
  • vladan Vreme: 03.02.2015 20:57h

    Za bazen znam da mu se deda kupao u njemu a potom i otac a camac je on kupio da se vozi po bazenu, Velja pravdu govori, to je bio prvi bazen u Atenici napravljen 1934 godine

  • slobodan Vreme: 03.02.2015 21:02h

    GRADJANI pa zar ne vidite sta ovi rade....a nama uzeli PENZIJE..pitamo se imali spasa od ove diskriminacije...dokle/?

  • Mare Vreme: 04.02.2015 00:40h

    Ajde za ove starije sto se pominju sve se zna, ali ovaj mladi Nedic je zanimljiv. On je relativno skoro diplomirao, malo je radio u pravosudu i odmah na mesto sekretara vlade. Nista to ne bi bilo cudno da isti nema mocnog gospodina oca koje se proslavio kao presednik advokatske komore Beograda po dolasku sa KiM u Beograd . Ide i prica koliko se otvorio novcano da sina uhlebi.Sad tatino dete po vladi svasta zna da radi,Srbijo sta nam rade

  • Vanja Vreme: 04.02.2015 01:01h

    Jel to neko stvarno veruje da premijer nema ništa?

  • Снежана Vreme: 04.02.2015 01:58h

    Интересантно је да Нина Самарџић као помоћник министра и заменик директора Политике има чак седам кућа и станова које је поштено зарадила. Погледајте! Нека се стиди ова власт која је аминовала њено именовање.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP