Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ZAUZETI PREDSEDNIK

Toma bi rado na gej paradu, ali mora na sahranu!

Autor: F.B. / M. Dakić | 17.09.2012 - 19:17:00h | Komentara: 0

„Nije ‘Parada‘ nikakva ulaznica za EU, ali ulaznica za EU jeste da poštuješ Ustav i standarde koje je Srbija potpisala, a to je garantovana sloboda okupljanja. Sada premijer populistički pokušava da zameni teze.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić

Teška srca propušta "Paradu ponosa": Tomislav Nikolić | Foto: ALO!

Nije tačno da nema u svim zemljama članicama Unije organizovanja ‘Prajda’. Ima! I to smo još prošle godine demantovali i dali sve podatke, tako da nema potrebe da se greška ponavlja“, odgovara za „Alo!“ Goran Miletić iz organizacionog odbora „Prajda“ na nedavnu sočnu poruku premijera Ivice Dačića: „Izem ti Uniju, u koju je gej parada ulaznica“
- Istina je da postoje otpori u pojedinim zemljama da se ta manifestacija održi, ali država ipak nekako nađe način da se ona organizuje. A naš premijer i vicepremijer treba da se pozabave pitanjem bezbednosti, ako treba nekog da hapse, da hapse, a ne samo da daju izjave - dodaje Miletić na komentar premijera: „Manite me više priča o ljudskim pravima. U pitanju je bezbednost ljudi“.

- Prisustvo predstavnika države na „Paradi“ je najjasnija poruka da su opredeljeni za ljudska prava. Reči nikom nisu dovoljne, potrebna su dela. Pozive i spisak zahteva smo poslali na adrese 250 poslanika, svim ministrima, premijeru, vicepremijeru, predsedniku i jedino su nas Nikolićevi saradnici za sada primili - navodi Miletić.

Obradović rečima uz gejeve!

Ministar prosvete Žarko Obradović rečima je podržao ovu manifestaciju, a ostaje da se vidi hoće li i ove godine prošetati sa učesnicima „Prajda“.
- Svaki čovek ima pravo da iskaže svoje posebnosti, kakve god da su. Pre nekoliko godina i lično sam bio na protestnom maršu u znak podrške toj populaciji - naveo je zamenik lidera socijalista.
„Alo!“ je pokušao da proveri i da li će predsednik Narodne skupštine Nebojša Stefanović prisustvovati „Prajdu“, ali on nije bio dostupan za komentar jer se sprema za posetu Strazburu.

Po svemu sudeći, 6. oktobra, ako „Parade“ uopšte bude, nijedan visoki državni funkcioner neće se naći na njenom čelu. Saradnici predsednika Srbije kažu da je malo verovatno da će Tomislav Nikolić biti u prilici da prisustvuje „Prajdu“.

- Predsednik poštuje prava svih građana, ali zbog rasporeda obaveza malo je verovatno da će biti u mogućnosti da prisustvuje ovom skupu - naveli su u njegovom kabinetu.

Nikolić će 6. oktobra, kao predsednik Organizacionog odbora, na Oplencu prisustvovati prenosu posmrtnih ostataka članova porodice Karađorđević.
Učešće na „Prajdu“ potvrdili su poslanici DS-a Balša Božović i Gorica Mojović, a organizatori očekuju i predstavnike LDP-a i SDU, koji im svake godine pružaju podršku.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP