Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

GODINA RASPLETA

Toma: Hoću što pre
s Albancima! (GLASAJTE)

Autor: Tanjug | 27.10.2012 - 09:28:00h | Komentara: 4

Želeo bih da vrlo brzo počnemo da razgovaramo sa Albancima, što je već i nagovešteno susretom premijera Srbije Ivice Dačića i premijera privremenih institucija u Prištini Hašima Tačija u Briselu. Dobro je da se to desilo i trebalo bi da se dešava veoma konkretno, ne treba da oklevamo, radi se o statusu Kosova i Metohije, poručio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Pitanje integriteta vrlo pipavo - Toma Nikolić

Albancima vlast, Srbiji teritorija: Tomislav Nikolić | Foto: AP

 
Nikolić je, odgovarajući na pitanje Tanjuga o detaljima koji će se naći u platformi za pregovore sa Prištinom, rekao da je sam domkument državna tajna, ali da je nezavisnost Kosova neprihvatljiva i da je potprebno pronaći novi model koji već postoji u evropskim državama i koji će obe strane učinti jednako zadovoljnim, odnosno jednako nezadovoljnim.
"Da pronađemo neki novi modus ili model koji postoji u evropskim državama za mnoge pripadnike manjina i mnoge države i koji bi mogao da bude primenjen na Srbiju, a da predstavlja ostvaranje onoga što bi Albanci želeli da imaju, a to je suštinska autonomija, veliki stepen prava, da ostvaruju prihode da ih sami raspodeljuju, da sude, istražuju... ali da se istovremeno i Srbija ne mora da se liši dela svoje teritorije", naveo je Nikolić.

Predsednik Srbije je još jednom naglasio da članstvo u EU nije adekvatno pitanju Kosova za Srbiju i da je takva pozicija "apsolutno nemoguća i neprihvatljiva".
Ukoliko neko u EU bude insistirao na tome da Srbije prizna Kosovo, dodao je Nikolić, to će za njega značiti da ta zemlja ne želi Srbiju u svom članstvu.
"Neprihvatljivo je da predstavnici EU u Beogradu kažu da su statusno neutralni, a da onda zahtevaju da Kosovo bude celovito i da Srbija bude dobar sused Kosovu zato što to znači da oni vide Kosovo kao državu. Srbija nikada neće videti Kosovo kao državu i u sledećih 100 godina nikada se neće roditi čovek koji može da pobedi u Srbiji na izborima tako što bi rekao da će priznati nezavisnost Kosova", istakao je predsednik Srbije.
Poslednji komentari
  • ViktorKV Vreme: 27.10.2012 13:56h

    Znaci tu tajnu prvo treba da vidi H.Klinton? Ona je vec rekla sta trazi za uslovni datum pregovora za EU: 1.Telekomunikacije 2.Energetika segment po segment i ode kosovo, a Toma ce biti nov junak savremenog Boja na Kosovu...

  • Shqiponja Vreme: 27.10.2012 14:11h

    Neprihvatljivo je da predstavnici EU-a u Beogradu kažu da su statusno neutralni, a da onda zahtevaju da Kosovo bude celovito i da Srbija bude dobar sused Kosovu, zato što to znači da oni vide Kosovo kao državu, kaze T.Nikolic Covek ne mora biti jako pametan da bih to shvatio, kad se vec zna da absolutna velicina clanica drzava EU-a priznala nezavisnost Republike Kosova.Jos jedan pokusaj Niko(lica )da obmanuje srbe.

  • biki Vreme: 28.10.2012 12:09h

    Nista im ne priznavati i potpisivati, cak i semenke da prodaju. Bice onako kako je Tarabic rekao - ONI TAMO, A MI I OVDE I TAMO - Kako ce to da izgleda u pregovorima moze se predpostaviti, ali svakako jednog dana ce se teritorija vratiti u potpunosti !!!

  • Branko Vreme: 21.01.2013 11:45h

    Bravo ti ga Predsednice kad si i to prelomio. Sta je tu je, bolje danas nego sutra - uvek bilo, pa makar i sa zapusenim nosom, ali sa otvorenim ocima i usima.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP