Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ISKRENO I OTVORENO

Toma i Stipe nazdravili ulasku Hrvatske u EU! (FOTO)

Autor: R. K. | 26.06.2013 - 09:52:00h | Komentara: 5

Sudeći po prisnosti jučerašnjeg susreta, nesuglasice koje je predsednik Srbije Tomislav Nikolić imao sa bivšim predsednikom Hrvatske, Stjepanom Mesićem, bačene su u zaborav!

Za Evropu: Mesić sa vinom, Nikolić sa vodom

Za Evropu: Mesić sa vinom, Nikolić sa vodom | Foto: Goran Srdanov

Naime, njih dvojica su juče na svečanosti u beogradskom hotelu “Hajat” povodom Dana državnosti Hrvatske, srdačno proćaskali, a zatim i nazdravili predstojećem ulasku Hrvatske u EU!

- Jel sam obećao da ću doći?! – reči su kojima je predsednik Srbije pozdravio bivšeg predsednika Hrvastke, koji je za “Alo!” otkrio da ovo nije prvi susret njih dvojice od kako je Nikolić došao na čelo države!
- Sretao sam se i ranije sa članovima nove vlade, a sreo sam se i sa predsednikom Nikolićem. Mislim da su svi oni, ipak, orijentisani prema Evropi... Srbija i Hrvatska moraju da sarađuju i tu nema alternative! – objasnio je Mesić, dodajući da je sa Nikolićem “popričao iskreno, otvoreno i bez nekih tenzija”.
- Ipak, ja sam samo jedan građanin koji je sa njim razgovarao. Nisam razgovarao u ime Hrvatske, već kao bivši predsednik sa sadašnjim predsednikom – istakao je Mesić za naš list i povodom ulaska Hrvatske u EU poručio da očekuje da će se i Srbija uskoro pridružiti evropskoj zajednici.
- Očekujem da će Srbija nakon potpisivanja sporazuma sa Kosovom dobiti datum, a onda to ide svojim tokom i sve zavisi od toga kada će Srbija ispuniti uslove. Kada otvorimo sve granice, nema više motiva da se šire granice – poručio je Mesić, a Nikolić je potvrdio za “Alo!” da će 30. juna prisustvovati proslavi u Zagrebu povodom ulaska Hrvatske u EU.
 
Poslednji komentari
  • milan Vreme: 26.06.2013 15:37h

    a gde su velike srpske granice tomislave!?

  • anazg Vreme: 27.06.2013 10:12h

    svima koji rade na poboljšanju odnosa treba zavaliti, oni koji još dižu tenzije,njih jednostavno treba ignorirati...teško je bilo svima, ali od prošlosti se ne živi i mržnjom nećemo nikuda...sve je rečeno i učinjeno...kako god bilo, treba ići naprijed i samo je to ljudski...oni koji mrze,neka mrze i onak nikom ne mogu naudit osim sebi...malo je ovaj život da bi ga kratili na mržnju

  • zoran Vreme: 27.06.2013 17:58h

    a Vama ana treba zahvaliti ili zavaliti,takodje....

  • anazg Vreme: 28.06.2013 09:46h

    zorane@ hvala na ponudi, zavalit mi već ima tko....zahvalit možeš i ne moraš,nije te nitko ni tražio ništa

  • maki Vreme: 29.06.2013 08:29h

    Saradnici na razbijanju Jugoslavije i rastakanju Srpskog naroda najzad mogu da se pojavljuju zajedno i da nazdrave u to ime.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP