Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

POGLEDAJTE KADA SU DIPLOMIRALI POLITIČARI

Toma mogao da završi čak devet fakulteta!

Autor: I. Kljajić | 05.04.2014 - 13:55:00h | Komentara: 9

Predsedniku Tomislavu Nikoliću nije bilo teško da se na Dan studenata seti svojih studentskih dana, s obzirom na to da je diplomirao, ne tako davne 2006. godine, i to u 55. godini.

Tomislav Nikolić

Priča iz iskustva: Tomislav Nikolić | Foto: FoNet

Upravo ovaj detalj iz biografije bio je juče na umu Nikoliću kada je odgovarao na pitanja akademaca i savetovao ih da ne idu njegovim putem.
- Ne igrajte se sa studijama. Sve što želite da naučite, naučite jako mladi.
Posle će život da te uči. Ja sam učio sad, znam koliko je to teško - poručio je predsednik akademcima prilikom otvaranja digitalne čitaonice u Univerzitetskoj biblioteci „Svetozar Marković“.

Nikolić je mladima rekao i da treba da izaberu ono u čemu mogu da napreduju i da se ostvare i ono što može da im stvori egzistenciju.
- Sve ostalo je promašena investicija - smatra predsednik koji je tek 2003. odabrao da bude diplomirani menadžer, a onda i master ekonomije, kako se sad navodi u zvaničnoj biografiji na sajtu predsednika.

Inače, kako je pokazala „Alo!“ računica, da je predsednik mogao sam sebe da čuje kad je završavao srednju školu i da je zagrejao stolicu, uspeo bi do 55. godine, kada je konačno diplomirao, da završi čak devet fakulteta.

Doškolovanje predsednika Srbije bilo je u centru pažnje javnosti zbog sumnji u regularnost njegovih diploma. Afera oko Tominog indeksa završena je specijalnim konferencijama za medije u kojima su funkcioneri SNS koju je vodio Nikolić, pokazivali predsednikove diplome, a dekani objašnjavali kakav je bio student.
Tada je objašnjeno da je Nikolić sa generacijom 2003/04. upisao Fakultet za menadžment u Novom Sadu, studirao sa prosečnom ocenom 8,37 i posle tri godine sa desetkom diplomirao sa temom iz oblasti marketinga političkih stranaka. Vršilac dužnosti dekana ovog fakulteta Zoran Savić tvrdio je kako je Tomislav Nikolić bio „student kao i svaki drugi“.
Master studije upisao je sa generacijom 2010/11. na novosadskom Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment i već u junu 2012. stekao je zvanje master ekonomista sa prosečnom ocenom 8,5.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić (1970) 1993. diplomirao na Pravnom fakultetu u Beogradu  | Foto: Marko Metlaš

Čedomir  Jovanović

Jovanović 1998. diplomirao dramaturgiju na beogradskom FDU | Foto: Aleksandar Stanković

Kuća Velimira Ilića Foto: RAS

Velimira Ilića 1976. diplomirao na Tehnološko-metalurškom fakultetu u Beogradu 2005. magistrirao na Tehnološkom fakultetu u Čačku u 54. godini Foto: RAS

Mlađan Dinkić

Mlađan Dinkić (1964)1988. diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Beogradu,1993. magistrirao na istom fakultetu u 29. godini | Foto: Oliver Bunić

„Za  slobodnu Srbiju“:  Vojislav  Koštunica

Vojislav Koštunica (1944) 1966. diplomirao na Pravnom fakultetu u Beogradu 1970. magistrirao na istom fakultetu u 26. godini 1974. doktorirao na istom fakultetu u 30. godini | Foto: FoNet - Nenad Đorđević

Kad se vrati iz Haga,  pravo na ručak u  Skupštinu:  Vojislav Šešelj

Vojislav Šešelj (1954) 1976. diplomirao na Pravnom fakultetu u Sarajevu 1977. magistrirao na istom fakultetu 1979. doktorirao u 25. godini na beogradskom Pravnom fakultetu i postao najmlađi doktor nauka u SFRJ | Foto: A. Anđić

„Šta sam rekao -  rekao sam“: Dačić

Ivica Dačić (1966)1989. diplomirao na beogradskom Fakultetu političkih nauka  | Foto: Nenad Đorđević

Misterija Tadićeve diplome

Od svih političara, jedino je u slučaju Borisa Tadića (1958) nemoguće pronaći godinu u kojoj je diplomirao. U svakoj biografiji navodi se samo podatak da je nekadašnji predsednik Srbije diplomirao na Filozofskom fakultetu u Beogradu na Katedri za kliničku psihologiju. Spekuliše se da je ovim prikrivena činjenica da je sin uvaženih profesora studirao dugo, oko osam godina, kako se nagađa. Znatno krupnija brljotina napravljena je u njegovoj biografiji 2004. prilikom kandidature za predsednika, kada je navedeno da je magistrirao sa radom „Subverzivnost u segmentu seksualnosti“. Ovaj podatak kasnije je misteriozno nestao iz biografije ovog političara.

Poslednji komentari
  • ..... Vreme: 05.04.2014 15:20h

    Nama samo Voja Seselj moze pomoci...

  • Miki Vreme: 05.04.2014 16:05h

    Ceda je diplomirao 2002. godine. A kao sef poslanicke grupe DS-a u skupstini je bio predstavljen kao diplomirani dramaturg. I to je polagao neke od ispita na volseban nacin.

  • Nikolaud Vreme: 05.04.2014 16:34h

    Toma je cudo prirode master rad branio u nedelju, pa on prestize i C. Norisa :)

  • peki Vreme: 05.04.2014 17:49h

    tu nema pomoci,covek je zalutao u politiku

  • Teodora Vreme: 05.04.2014 17:53h

    Uvreda je za studente i ruganje svima koji pošteno uče i završavaju fakultete, bez obzira u kojim godinama, da nikolić otvara biblioteku. Ma šta on pričao, a mora jer napad je najbolja odbrana, jer nije sklon priznavanju, nepobitna je činjenica da je diplomu kupio u poznim godinama, da ni na kakav fakultet, privatni ili državni, nije išao, nema kolega svedoka, nema svedoka ni da je polagao ispite, osim nekih potplaćenioh profesora ili "profesora". Sve bi to bila velika bruka za svakog savesnog čoveka koji ima iole obraz, a da ne govorim za nekog ko je , pri tom, i na najvišoj javnoj i političkoj funkciji. Ali, za nikolića nije. I to govori sve. I o njemu i većini nas.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP