Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

Predsednik Srbije u rezidenciju u Užičkoj 23 doneo svoje lične stvari

Toma se na Dedinje uselio sa ikonama!

Autor: B. Majdarević | 29.08.2012 - 21:31:00h | Komentara: 0

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić skućio se u Užičkoj 23, a iako je vila koja mu je dodeljena kompletno nameštena, šef države je udesio prostor po svom ukusu. Kako saznajemo, među prvim stvarima koje je uneo u novu rezidenciju su ikone svetaca Dimitrija i Petra, koje porodica Nikolić slavi. Na novu adresu su useljene i dečje igračke kojima će se njegovi unučići igrati kad dođu dedi u posetu.

Nikud bez nacionalnih znamenja: Dragica i Toma

Nikud bez nacionalnih znamenja: Dragica i Toma | Foto: A. Isaković

Nikolić i njegova supruga Dragica su se uselili u vilu na Dedinju pre desetak dana. Iz svog stana na Novom Beogradu nisu selili komade nameštaja, ali su sa sobom poneli svoje lične stvari, poput knjiga, suvenira, porodičnih fotografija...


- Rezidencijalni objekat koji je predsedniku dodeljen će u narednom periodu biti njegov dom. Kao svaki pobožan čovek, među prvim predmetima koje je uneo u kuću bile su ikone svetaca koje porodično slave. Poznato je da je Nikolić svoju krsnu slavu Mitrovdan preneo na svog sina, a da on kao preslavu obeležava Petrovdan. Njihov stan na Novom Beogradu je bio pun igračaka, jer imaju petoro unučadi, pa su se na novu adresu preselile i brojne lutke, autići, bojanke... - kaže izvor „Alo!“ blizak predsedniku.

Nikolić se tek posle tri meseca od stupanja na dužnost preselio u vilu u Užičkoj 23 i koristiće je i kao radni i kao stambeni prostor, objašnjavaju u Predsedništvu. U međuvremenu, objekat je okrečen, sređena je fasada i napravljen je novi raspored. Kako kažu u Predsedništvu, Nikolić je od početka mandata insistirao da se što pre preseli, jer zbog mera bezbednosti remeti komšiluk, ali je čekao na adaptaciju objekta.

- Obezbeđivati predsednika podrazumeva zaustavljanje saobraćaja u celom kvartu svaki put kad odlazi od kuće i dolazi kući, legitimisanje posetilaca njegovih komšija... Zato je insistirao da se što pre odseli, ali je trebalo adaptirati vilu za stanovanje i njegove radne aktivnosti - kaže naš sagovornik.

Stan ostaje prazan!

Kako saznajemo, u stanu na Novom Beogradu u kom je Nikolić do nedavno živeo sa suprugom, za vreme njegovog mandata, niko neće stanovati, jer se stan, kako kažu u Nikolićevom okruženju, neće izdavati. Podsetimo, stan od 156 kvadrata Nikolić je, kao predsednik Srpske napredne stranke i poslanik u parlamentu Srbije, platio čak 390.000 evra. On je tada objasnio da je stambeno pitanje rešio prodajom manjeg stana i kreditom od 200.000 evra, ali je time zaintrigirao javnost koja se pitala kako finansijski izdržava rate, s obzirom na to da je u tom trenutku imao 58 godina, a prema uslovima kreditiranja, poslednja rata morala bi biti isplaćena do 65. godine korisnika.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP