Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

KRAGUJEVAC

Tomin sin položio zakletvu i postao gradonačelnik!

Autor: B. Nenković | 28.10.2014 - 20:05:00h | Komentara: 10

Radomir Nikolić, diplomirani menadžer i sin predsednika Srbije, izabran je večeras posle maratonske sednice Skupštine grada za novog gradonačelnika Kragujevca. Nikolić je izabran većinom glasova, posle skoro deset sati zasedanja gradskog parlamenta, na kojoj je Srpska napredna stranka jutros najpre razrešila funkcije predsednika skupštine, a potom smenila i Veroljuba Stevanovića, koji je na čelu grada bio punih 14 godina.

Potpuno nova lokalna vlast u Kragujevcu izabrana je nakon što je SNS u Kragujevcu, predvođen Radomirom Nikolićem, posle brojnih pokušaja u poslednje dve godine uspela da obezbedi većinu u gradskom parlamentu. Za smenu bivše vlasti glasalo je 50 od ukupno 87 odbnornika.

Odluke Glavnog odbora moraju da se poštuju: Radomir Nikolić čisti stranku od onih koji ne bi da se odreknu duplih primanja

Radomir Nikolić | Foto: Nebojša Raus

Novi gradonačelnik Kragujevca, Radomir Nikolić, odmah se posle polaganja zakletve sa novoizabranim članovima Gradskog veća obratio javnosti i zahvalio Veroljubu Stevanoviću što je za vreme svojih mandata „ uspeo u teškim vremenima da sačuva grad“, uprkos tome što se u poslednje vreme nije slagao sa načinom na koji je on vodio Kragujevac.

- Bojim se da me niste izabrali za gradonačelnika već za stečajnog upravnika, jer je grad pred bankrotom. Čekaju nas teška vremena i zbog toga pozivam sve koji mogu da pomognu u moj tim koji će ići do granica konsenzusa - rekao je Nikolić u čijoj biografiji se navodi da je diplomirani menadžer.
Stranka Veroljuba Stevanovića „Zajedno za Šumadiju“ je sa demokratama otišla u opoziciju optužujući novopridošlu vlast da je „ pretnjama i ucenama prekrojila narodnu volju i preotela vlast bez izbora čime su ubili demokratiju“. Stevanovića, čija je stranka na poslednjih izborima osvojila 38.000 glasova, danas su u parlamentu, osim demokrata, napustili skoro svi koalicioni partneri i prešli na stranu naprednjaka, čime se njegova većina istopila.
Poslednji komentari
  • realna Vreme: 28.10.2014 20:17h

    A mladjani Nikolic se verovatno sprema za patrijarha,posto mamu Dragicu postave za mis univerzuma.A da,tasta ako je medju zivima i nije joj ukradena licna karta moze da dodje na celo Pupsa.Jel ostao jos neko?

  • Lune Vreme: 28.10.2014 20:41h

    Hm,hmm..jos samo da srusi caleta pa je na konju...xe,xe

  • zr Vreme: 28.10.2014 20:44h

    Sad kad je Diplomirani menadžer na čelu grada, pa još i sin Diplomiranog menadžera i mastera.... Kragujevac će za 6 meseci biti bogatiji od New York-a!

  • Južbina Vreme: 28.10.2014 20:50h

    Nikad nisam pročitao "Ljubin sin postao predsednik republike!". Vi, novinari stvarno nemate ni obraza, ni morala, a izgleda ni pameti.

  • Abrakadabra Vreme: 28.10.2014 21:58h

    Žalosno...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP