Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

POSETA GRČKOJ

Tomini sinovi u državnoj delegaciji!

Autor: B. Majdarević | 13.11.2012 - 07:02:00h | Komentara: 8

Za Tomislava Nikolića, predsednika Srbije, sve su parlamentarne stranke jednake, samo je Srpska napredna stranka, izgleda, nešto jednakija.

Predsednik i  sin: Toma i Radomir u Srpskoj kući na Krfu

Predsednik i sin: Toma i Radomir u Srpskoj kući na Krfu | Foto: Tanjug

Iako se stupajući na funkciju oprostio od svojih naprednjaka, Nikolić je u upravo završenu državnu posetu Grčkoj poveo svog starijeg sina Radomira, koji inače u SNS-u obavlja funkciju predsednika Izvršnog odbora, i mlađeg Branislava!


Toma prvi srpski predsednik na Krfu


„Evo, sedam godina posle prve posete, došao sam opet kao što sam i obećao. Na Krfu, na Vidu, ovde samo Srbi i Grci mogu da govore. Ostali će da obore glavu i da se dive Grčkoj i Srbiji. Tomislav Nikolić, 11. 11. 2012. na Dan primirja”, napisao je predsednik Srbije u knjizi utisaka u Srpskoj kući u gradu Krfu. Zanimljivo je da je Tomislav Nikolić prvi srpski predsednik koji je u tom svojstvu obišao Krf. Istina, Boris Tadić je dolazio na to grčko ostrvo, ali ne kao predsednik države, već kao ministar odbrane, dok je Krf i Vido posetio i Milan Milutinović dok je bio na funkciji predsednika, ali je tamo boravio privatno.

Radomir Nikolić je, kako saznajemo, sa delegacijom Srbije, u kojoj su između ostalih bili i šef diplomatije Ivan Mrkić i ministar kulture i informisanja Bratislav Petković, obišao srpsko vojničko groblje na Zejtinliku, Svetu goru, te Srpsku kuću na grčkom ostrvu Krf. Tako je predsednik svih građana iskoristio protokolarnu mogućnost da u zvaničnu posetu povede članove svoje porodice, očigledno zanemarivši visoki položaj starijeg u najvećoj vladajućoj stranci.


Iako se i na zabeleženim snimcima Nikolićeve posete Grčkoj jasno vidi da je funkcioner naprednjaka sa srpskim zvaničnicima bio i u poseti Srpskoj kući na Krfu, iz kabineta predsednika kažu da je Radomir Nikolić sa ocem bio samo na Svetoj gori. Oni dodaju i da je funkcioner naprednjaka sa svojim ocem u Grčku putovao o sopstvenom trošku.

- Radomir Nikolić je u Grčkoj boravio kao privatno lice, a ne kao deo delegacije. Otputovao je tamo kako bi se pridružio svom ocu na Svetoj gori. Nije prisustvovao nijednom zvaničnom sastanku. Sve troškove je sam platio, iz svog džepa - rečeno nam je na Andrićevom vencu.

Želeći da čujemo da li je kao funkcioner SNS-a imao moralnu dilemu da li da se pridruži državnoj delegaciji na ovom putovanju, pozvali smo juče i Radomira Nikolića, ali je on do zaključenja ovog izdanja ostao nedostupan na broju poznatom redakciji.
Poslednji komentari
  • Lepotica021 Vreme: 13.11.2012 09:30h

    Pa sta ako ga je poveo...ako se covek oprostio od partije, zar mora i od rodjenih sinova...cista glupost.

  • Miljana Miljanica Vreme: 13.11.2012 09:33h

    Prosla vlast je vodila i babe i striceve i ujke...pa nikom nista...najnormalnije je da covek povede sina....pritom izuzetno kulturnog i recitog politicara.

  • nensi Vreme: 13.11.2012 18:40h

    Naravno da je tebi normalno da Toma vodi sina, ali da je to ucinio Boris sasuo bi drvlje i kamenje. I kakve veze ima da li je on kulturan i recit. On je clan porodice i nije mu bilo mesto tamo. Ne secam se ni jedne babe, ujaka ni strica koje je prosla vlast vodila na putovanja. Daj mi Miljana bar jedno ime i odmah cu se izviniti.

  • oki Vreme: 14.11.2012 10:24h

    Miljanice,normalno je da povede suprugu a sina nikako,i ovo je sramota,sve poštenjačine ovi iz sns

  • Mitar Vreme: 14.11.2012 10:47h

    Lako ti je Miljana naprdivati,ali znaj da je za taj put njegov sin trošio i tvoje pare,a i pare ostalog naroda.Dosta više sa tim bahanalijama i putovanja članova porodice na dž.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP