Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

UVEK ISTO PITANJE

Tomislav Nikolić: Ne lažem, EU će nam tražiti da priznamo Kosovo!

Autor: Kurir | 23.12.2014 - 22:07:00h | Komentara: 4

Predsednik Tomislav Nikolić tvrdi da je dobro čuo evropskog komesara Johanesa Hana da je priznanje Kosova uslov za ulazak Srbije u EU.

"Ako ja lažem, ne lažu snimci", poručuje Nikolić.
Nikolić je rekao da senzacionalnog priznavanja Kosova niti može niti sme da bude.

Broj  honorarnih  saradnika  značajno je povećao predsednik: Tomislav  Nikolić

Tomislav Nikolić | Foto: Vesna Lalić

Kako navodi, mora biti nađeno rešenje koje ne bi bilo pozivanje isključivo na Ustav Srbije ili, sa albanske strane, pozivanje na situaciju na terenu.
Komentarišići izjavu Hašima Tačija da je Srbija de fakto priznala Kosovo, Nikolić je odgovorio da je to bezobrazluk, zato što je Tači učestvovao u pregovorima i zna da na sto nije stavljeno priznavanje.
"To samo otežava poziciju privremenih instuitucija sa Kosova pred razgovore u Briselu, pošto će to biti tema", kaže Nikolić.
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da ga je ambasador Nemačke u Srbiji Hajnc Vilhelm "indirektno optužio da laže" i da je time "prekoračio granicu lepog ponašanja".
"Ambasador (Hajnc) Vilhelm prekoračio je granicu lepog ponašanja i indirektno optužio predsednika Republike da laže i uopšte ne znam zašto se meša u to", rekao je Nikolić u razgovoru sa urednicima nekoliko beogradskih medija povodom interpretacija nedavne izjave potpredsednika Evropske komisije Johanesa Hana date u Beogradu u vezi sa Kosovom.
Nikolić je 2. decembra izjavio da je od evropskog komesara Johanesa Hana, sa kojim se neposredno pre toga sastao, prvi put čuo otvoreno i jasno da Srbija neće biti deo EU sve dok ne reši pitanje Kosova.
Ambasador Nemačke Hajnc Vilhelm je, međutim, rekao da od Srbije niko ne traži da prizna Kosovo, da to nije rekao, niti tražio ni komesar EU Han. "Svi u javnosti govore da EU ne traži od nas priznavanje Kosova i Metohije i tu su u pravu. Ja sam samo rekao - tražiće.
Za ulazak u EU tražiće. Ja sam čuo i rekao sam. Bio je zvaničan razgovor, a gospodin Han za sve ovo vreme nije uputio demanti", rekao je danas predsednik Srbije.
Nikolić je rekao da izuzetno ceni ambasadora Nemačke Vilhelma, da nikada nisu imali nikakav spor, da izuzetno sarađuju, ali da je "ovo bio neoprostiv gaf". "Ali nije moje da odgovaram na ono što rade ambasadori, pošto oni nisu nivo predsednika. Sa njima treba da razgovara Ministarstvo spoljnih poslova", rekao je predsednik Srbije.
Poslednji komentari
  • Драгомир Vreme: 24.12.2014 07:42h

    НЕ МОГУ АЛБАНСКИ ЕМИГРАНТИ ДА НА СРПСКОЈ ЗЕМЉИ ИМАЈУ СВОЈУ ДРЖАВУ!Ни један наш политичар то није покренуо у УН?Немце треба стопирати са навалом да признамо Космет јер и њих очекује захтев турака да буду признати као национална мањина.Француска ни сама не зна шта ће са својим емигрантима?Енглези су већ окупирани од индуса.Југ Италије је већ својина албанских емиграната!Те теме изнети јавно у Евро зезанцији па да видите који хаос ће да настане.КО ТРАЖИ ПРИЗНАЊЕ КОСМЕТА ВЕЋ ГА ИМАЈУ У СВОЈИМ ДРЖАВАМА!

  • Bata Niš Vreme: 24.12.2014 08:54h

    Milošević i šešeljevci,uključujući Tomu i Vučića,su 1999. priznali Kosovo kada su potpisali Kumanovski sporazum i na osnovu njega povukli srpsku vojsku i policiju.Taj potpis niko ne može da poništi i sve ono što se dešavalo posle potpisa, i sve što će se sa Kosovom desiti je posledica upravo tog potpisa.Ko god ignoriše ovaj potpis je ili neuk ili manipulant.Prvog treba ignorisati,drugom ne treba verovati.

  • marsovac Vreme: 24.12.2014 10:00h

    PA to zna i moja baba, kao i to da cete svi naprednjaci u ladnoj vodi pristati. Samo da sto vise izvuceete para za sebe!

  • E muko nasa Vreme: 24.12.2014 16:14h

    Sve smo izgubili nikad gore od Milo[evica nije bilo.Svaki dan neko se ubije danas je to baka skocivsi sa sprata.Siguran sam da je bila gladna,Iono malo crkavice oid penzije ste uzeli . Od svega je najgore kad neko izgubi moral .E Vucic Nikolic Vulin i ostali su ga posle izbora izgubili. Neka Vam je prijatan rucak od nekoliko penzia.,a mi nas cuva dragi Bog od takvih daleko Vam lepa kuca

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP