Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

IVICA DAČIĆ PREKO "ALO!" ODGOVORIO PREDSEDNIKU SRBIJE

Tomo, gledaj
svoja posla!

Autor: B.M. | 18.01.2013 - 20:00:00h | Komentara: 9

Poseta hrvatskog premijera Zorana Milanovića Srbiji produbila je sukob između Tomislava Nikolića i Ivice Dačića započet neslaganjima oko platforme o Kosovu. Ciničnim komentarom “lako je ručati“ te opaskom da je ova poseta bila neiskrena predsednik Srbije je poslao premijeru jasnu poruku šta misli o njegovim naporima da normalizuje odnose s Hrvatskom. Ni Dačić mu nije ostao dužan, pa mu je u izjavi za “Alo!“ odgovorio da bi Nikoliću bilo bolje da se drži svojih nadležnosti.

Ivica Dačić i Toma Nikolić

- Predsednik Nikolić je unapred bio obavešten da će do susreta sa hrvatskim premijerom doći i da će to biti korak ka normalizaciji odnosa naših zemalja. Ne znam da li predsednik nekome nešto zamera, ali ne želim da verujem u to, jer je ova poseta u najboljem interesu oba naroda. Na kraju krajeva, svako ima svoje nadležnosti i njih bi trebalo i da se pridržava. A vlada će se i dalje baviti svojim, ne zadirući u tuđe - odgovorio je Dačić.


Novi front na relaciji Vlada Srbije - Predsedništvo otvoren je za vreme prve posete Milanovića Srbiji. Dok su srpski i hrvatski premijer razgovarali o važnim temama, poput ekonomske saradnje i podrške Srbiji na evropskom putu, Nikolić je javno negodovao zbog ovog susreta nazvavši ga neiskrenim.

Svako ima svoje nadležnosti i njih bi trebalo i da se pridržava. A vlada će se i dalje baviti svojim, ne zadirući u tuđe, poručio Dačić posle Nikolićevih kritika Milanovićeve posete

- Ako je Hrvatska podnela tužbu protiv Srbije zbog genocida, kako može premijer Hrvatske da dolazi u posetu? Neko onda tu nije iskren. Ili znaju da mi nismo počinili genocid ili poseta nije iskreno prijateljska. Treba raščistiti sve, najlakše je da sednemo i ručamo zajedno - ocenio je Nikolić Dačićeve diplomatske napore. U prilog tezi da animozitet između predsednika i premijera raste ide i činjenica da je istovremeno odapeo još jednu otrovnu strelu prema Dačiću, kritikujući njegovu izjavu da bi sa Kosovom razgovarao i o stolici u UN.

- To je neprihvatljivo. Da je prihvatljivo, ja bih to napisao u platformi i rezoluciji - rekao je Nikolić.

Upravo platforma je i bila jabuka razdora između predsednika i premijera, a odnosi između Andrićevog venca i Nemanjine su naročito zahladneli kada je je vlada odbila Nikolićev tekst zbog stavki poput “ništa nije dogovoreno dok se sve ne dogovori“, koje su pretile da prekinu pregovore sa Prištinom i uspore Srbiju na putu za EU.

Toma samo sa „prijateljima”!

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić nalazi se u zvaničnoj poseti Crnoj Gori, a sa tamošnjim kolegom Filipom Vujanovićem razgovaraće o, kako je najavljeno, daljem unapređenju sadržajnih odnosa. To će uz Makedoniju biti tek druga zemlja u okruženju koju je posetio od početka mandata. On se do sada uglavnom sretao sa liderima takozvanih prijateljskih zemalja, poput Rusije, dok je za naredni period najavio putovanje u Belorusiju. Od kada je došao na vlast, osim sa Hrva-tskom, uspeo je da zahladi odnose i sa Grčkom.

Poslednji komentari
  • kimi Vreme: 18.01.2013 20:41h

    Napokon da skoro niko u Evropi nezna ko je predsednik Srbije.Tako itreba da bude.Predsednik drzave je u kohabitaciji sa vladom jer ne pripada ni jednoj stranci vladajuce koalicije.Zato Tomo :Deli odlikovanja ,slikaj se s glasacima isto rece Dacic da .gledas svoja posla.Sad budi svestan Trivankinih reci:Onog trenutka kad si pobedio na izorima ti si izgubio.Zeznuli te mangupi a i "dete" koje poraslo vise te nece,zbog toga dobro dosao u nas klub penzionera.

  • Tom Kulezic Vreme: 18.01.2013 21:03h

    Dacicu (debeljko) Albanci,traze od tebe da polozis Cvece na Spomenik u PRESEVU.

  • albanac Vreme: 18.01.2013 21:09h

    nemoj da se svadjate taci stoje dobro sa atifetom jajaga ovo je za primer

  • slavenknn Vreme: 19.01.2013 09:58h

    Sva podrska predsjedniku Nikolicu,pa valjda je i on neki faktor u ovoj drzavi!

  • predrag Vreme: 19.01.2013 10:03h

    Dacic se ponasa vrlo bahato i mora da se hitno smeni.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP