Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

MIROSLAV PEROVIĆ PRENEO SAZNANJA

Treća Srbija plaši narod državnim udarom

Autor: Tanjug | 09.12.2014 - 15:00:00h | Komentara: 5

Predsednik Treće Srbije Miroslav Parović preneo je danas novinarima saznanja te stranke o tome da su u toku pripreme za državni udar, koji će se, prema njegovim rečima, dogoditi u naredna dva meseca.

Miroslav Parović

Miroslav Parović | Foto: Screenshot Treća Srbija

Na konferenciji za novinare Parović je izjavio da državni udar priprema grupa mladih ljudi koji su obučavani širom sveta i koji su učesvovali u takozvanim "obojenim revolucijama", medju njima i Srđa Popović iz KANVAS-a (Centar za primenjene nenasilne akcije i strategije), koji, tvrdi Parović, namerava da dođe u Novi Sad, gde će dobiti značajanu fukciju u Pokrajinskoj vladi.
Biće, dodao je, angažovane i različite nevladine organizacije, udruženja novinara i pojedine stranke koje "već više meseci vode negativnu kampanju".
"Najavljeno odustajanje od izgradnje Južnog toka biće iskorišćeno da se organizuju protesti ispred zgrade Naftne industrije Srbije u Novom Sadu, a ekstremne grupe će pripremati i nasilan upad u zgradu i fizičke pretnje radnicima NIS-a koji su ruski državljani, što će značajno uzdrmati Vladu Srbije, odnosno što samo po sebi predstavlja držvni udar", smatra Parović.

On je rekao da je Treća Srbija došla u posed informacija da se u cilju organizacije navedenih protesta već u blizini zgrade Naftagasa kupuju "štekovi gde se instalira oprema za video i audio nadzor".
Prema njegovoj oceni u ovom se trenutku značajno menja strategija prema Rusiji, te umesto zahteva da se građani Vojvodine obeštete za prodaju NIS-a, sada se eksplicitno traži raskid energetskog sporazuma s Rusijom, vraćanje NIS -a i uvođenje sankcija Rusiji.
Sve to, kako je primetio, potvrđuju ovih dana i grafiti "Ovo nije Rusija" na više lokacija u Novom Sadu.
Saznanja Treće Srbije, kako je naveo, govore o tome da su pripreme za državni udar počele praktično napadima na pekare u Novom Sadu, čiji su vlasnici albanske nacionalnosti, a što je učinjeno kako bi se međunacionalni odnosi u tom gradu prikazali kao problematični.
Paroviću se pridružio potpredsednik stranke Miroje Jovanović zahtevom da se zabrani organizacija koju je osnovao Srđa Popović, a koju su, podsetio je, UAE stavili na listu terorističkih organizacija.
Na pitanje da li je Treća Srbija državnim organima Srbije prijavila svoja saznanja, Jovanović je rekao da se državni organi mogu obavestiti pismenim, ali i usmenim putem, te da on to upravo čini putem medija, optuživši istovremeno pojedine bezbednosne strukture da ne reaguju iako i one poseduju informacije o pripremi državnog udara.
Poslednji komentari
  • Tanja Vreme: 09.12.2014 15:44h

    Kuda plovi ova barka.. Šta nas neće još snaći

  • nikola Vreme: 09.12.2014 15:46h

    Jel stvaranje panike medju gradjanima kaznjivo u Srbiji?

  • Momir Vreme: 09.12.2014 16:23h

    Ne plasi narod nego upozorava. Rasvescuje. Nije li nam se desio "dron" pre samo dva meseca? A znali smo, tacnije, znala je nasa (nepokretna, troma i bespomocna) sluzba. Parovic me odusevljava, sada samo narod treba da bude mudar i prozre nameru.

  • naftaš Vreme: 09.12.2014 19:59h

    Iz tvojih usta u božije uši. DAJ BOŽE DA BUDE KAKO TI KAŽEŠ. Dosta krađe iz Beograda. Hoćemo svoju imovinu i tačka. Dosta više mlaćenja prazne slame.

  • Miroslava Vreme: 10.12.2014 10:42h

    Samo da se ne ispostavi da govore istinu i da nas ne plaše uzalud!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP