Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

OSTAVKA

Tripić podnela ostavku na funkciju sekretara DS!

Autor: Tanjug | 06.06.2013 - 13:19:00h | Komentara: 1

Sekretar Demokratske stranke Tamara Tripić podnela je danas ostavku na tu funkciju. Tripić je Tanjugu rekla da je ostavku poslala članovima Glavnog odbora stranke, ali nije želela da precizira razloge zbog kojih odlazi sa te funkcije.

"Poslala sam članovima Glavnog odbora svoju ostavku. Oni su me birali i red je da oni prvi saznaju razloge za taj čin", rekla je Tripić.

Tamara Tripić

Tamara Tripić | Foto: Miloš Perić

 Za sekretara DS Tripić je izabrana na Izbornoj skupštini DS u novembru 2012. godine. U pismu članovima Glavnog odbora DS, u koje je Tanjug imao uvid, Tripić je kao razlog za ostavku navela poslednja dešavanja u stranci, kao i kršenje procedure i zloupotrebu stranke u procesu izbora novog predsednika beogradskog odbora.

"Kada je na sednici Izvršnog odbora protivpravno i bez ikakve sprovedene procedure izbačeno 1.400 članova stranke iz članstva da bi se tako uticalo na ishod izbora u Beogradu, shvatila sam da više ne mogu svojim ostajanjem na mestu sekretara i člana Predsedništva da dajem legitimitet nečemu što nema nikakve veze sa DS kakvu svi znamo", navela je Tripić.
Tripić dodaje da je DS i ona sa njom prošla kroz razne faze i probleme, ali da ne pamti "da su se ikada tako otvoreno kršile sve procedure i zloupotrebljavala stranka".
"Dok stranka beleži istorijski loš rezultat u Zemunu rukovodstvo se ne bavi uzrocima i razlozima izbornog neuspeha, nego kako da dobijemo podobnog predsednika beogradskog odbora", navela je Tripić.
Tripić je navela i da je novo rukovodstvo stranke, u trenutku kada se DS suočila sa finansijskim problemima koji su pretili da je odvedu u stečaj, kada se stranka našla pod istragom i pritiskom zbog kredita koji je podigla za finansiranje kampanje, pokazalo nezainteresovanost i nespremnost da se ti problemi na dugoročan i održiv način reše.
Ona je dodala da nije dobila odgovore na njena blagovremena upozorenja o stanju finansija i mogućim rešenjima, a što je dovelo do toga da se stranka polako iznutra gasi, da opštinski odbori nemaju sredstva ni za osnovne potrebe, zaposleni ne primaju plate.
"U isto vreme, snosila sam krivičnu i pravnu odgovornost, a da ni na koji način nisam učestvovala u donošenju odluka koje su nas dovde dovele", ukazala je Tripić.
U isto vreme, kako je dodala, stranka je pokazala neverovatan nedostatak solidarnosti prema svojim ljudima.
"Članovi i funkcioneri su pod pritiscima, hapšenja su postala svakodnevica, a da stranka nema nikakav odgovor na to. Funkcije unutar stranke postale su jedina tema i dok gubimo izbore na svim stranama u DS mesecima traje borba za pozicije", navela je Tripić i dodala da nije prvi put da je DS u opoziciji, ali da jeste prvi put da se u njoj loše snalazi.
Tripić je kazala i da, za razliku od onih koji su u stranku dolazili kada je bila na vlasti i odlazili kada je teško, ostaje u stranci i da nastavlja da se bori za stranku u koju veruje.
"Verujem da je Srbiji i našim biračima potrebna bolja DS i da će toga biti svesni svi koji u njeno ime danas donose odluke i kreiraju politiku", zaključila je Tripić.
Poslednji komentari
  • milanče Vreme: 07.06.2013 23:30h

    Ko poslednji izađe neka ugasi svetlo...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP