Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PUKLA TIKVA

Trivanova ostala bez funkcija u DS-u! Đilas: Pogrešio sam što sam je zadržao!

Autor: A.O. | 26.06.2013 - 17:33:00h | Komentara: 10

"Stvarni razlog odlaska Jelene Trivan sa funkcija u DS-u jeste to što nije prihvaćen njen zahtev da bude šef stranačkog odbora za EU integracije, koje je planirano za Natašu Vučković. Takođe, Trivanovoj je još ranije sugerisano da podnese ostavku na mesto internacionalnog sekretara, jer je za to mesto već viđen Dušan Spasojević koji se vratio iz Turske. I nije tačno da je podnela ostavku na sve funkcije, poslaničku je ipak zadržala”, kažu za alo.rs u vrhu DS-a, reagujući na saopštenje Trivanove da podnosi ostavku na sve stranačke funkcije zbog neslaganja sa politikom sadašnjeg rukovodstva.

Imidž Trivanove nervirao Đilasa: Jelena Trivan sa Suzanom Perić

Imidž Trivanove nervirao Đilasa: Jelena Trivan sa Suzanom Perić | Foto: RAS

Trivanova, koja je, osim internacionalne sekretarka stranke, bila i predsednica resornog odbora demokrata za ljudska i manjinska prava, saopštila je da ne želi da bude “saučesnik u nestajanju DS-a”.

- Iz poštovanja prema ljudima koji su tu stranku gradili, bili hapšeni, prebijani pa i ubijeni, nemam pravo da ćutim i tako postanem saučesnik u njenom propadanju. Stoga, podnosim ostavku na sve stranačke funkcije i nastavljam da se borim u parlamentu za ono što je nekada bila ideja zbog koje sam u tu stranku i došla - navodi se u pismu Trivanove najvišim organima stranke.

Inače, izvori u DS-u kažu da je Trivanova već dugo bila na meti kritika lidera stranke Dragana Đilasa zbog načina kako se pojavljuje u javnosti. Kap koja je prelila čašu bilo je objavljivanje njenih fotografije sa jedne modne revije, kada joj je rečeno da ne može takva da se pojavljuje u javnosti jer to nije primereno njenim godinama i funkciji koju obavlja.

Đilas: Pogrešio sam što sam zadržao Trivanovu!

"Zahvaljujem se Jeleni na svemu što je učinila za stranku, ali smatram da će mesto koje je tražila, iako tvrdi da joj funkcije nisu bitne, mnogo stručnije i na način koji će bolje odražavati vrednosti DS-a, obavljati Nataša Vučković, koja će i biti moj predlog", naveo je predsednik DS-a u saopštenju dostavljenom medijima, prenosi portal b92.net.

"Svakako da snosim odgovornost za greške koje sam načinio otkako sam preuzeo Demokratsku stranku. Jedna od njih bila je i zadržavanje Jelene Trivan među funkcionerima stranke, bez obzira na to koliko je u prethodnom periodu svojim ponašanjem doprinela otuđenju tradicionalnih birača naše stranke. Kolika god da je ta greška bila, a nije mala, manja je od toga koliko bih pogrešio da sam podržao njenu želju da postane predsednica Odbora Skupštine Srbije za evropske integracije", saopštava Đilas.


 

Poslednji komentari
  • TOŠA Vreme: 26.06.2013 18:26h

    Ali nije vratila mandat! Toliko o moralu i odanosti svojoj stranci!

  • Hana12 Vreme: 26.06.2013 18:42h

    Pa da htela je jos jednu funkciju pa kad su je odbili ona se naljutila dosta nam je takvih razmazenih kao sto su Trivanka i Jeremic

  • MilanCh Vreme: 26.06.2013 18:43h

    Jelena je iritantna osoba koju je trebalo odavno pomeriti i postaviti na svoje mesto. Njeno mesto nikada nije bilo u vrhu stranke, ali joj je Tadic dao previse prostora. Pokazala je pravo lice. Njenim odlaskom, DS ima samo mogucnost da ide uzlaznom putanjom.

  • Саван Саватић Ердоглија Vreme: 26.06.2013 19:23h

    Брод тоне и Лепа Јеца Триван Марковић са свога човека Драган доктор Триван, напушта Ђиласов чамац.

  • Vesna Vreme: 26.06.2013 21:14h

    Meni je ona oduvek bila neverovatno iritantan lik.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP