Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

IZBILI NEREDI

Tuča u Skupštini Republike Srpske: Komentar o nogama poslanice započeo haos!

Autor: Tanjug | 14.06.2014 - 14:05:00h | Komentara: 0

Na posebnoj sednici Skupštine Republike Srpske, koja već drugi dan raspravlja o nedavnim poplavama i uklanjanju posledica, diskusija je danas prerasla u uvrede pa i fizičke okršaje opozicije sa poslanicima vladajućih stranaka.

Sukobi su počeli oštrim rečima i dobacivanjem poslanika opozicione Srpske demokratske stranke što je premijerka Željka Cvijanović okarakterisala kao vredjanja na polnoj osnovi, pa su poslanice i ministarke napustile sednicu.
Poslanik SDS Miladin Stanić kritikovao je, naime, premijerku zato što je u belim čizmama posetila poplavljene delove Bijeljine i dodao da se "ženama gleda u noge".
Ovaj sukob je smiren polusatnom pauzom, u kojoj je i Vlada zasedala,
pa su se poslanice vratile u Skupštinu, ali je zatrazeno javno izvinjenje zbog nepristojnog ponašanja prema ženama u parlamentu RS.
Miladin Stanić se, zatim, obrušio i na muške predstavnike u vlasti pa je jednog od njih pljunuo a drugog udario, navode banjalučki mediji.
Fizički je nasrnuo u holu, a zatim i pljunuo, Sinišu Dodika, poslanika vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata. Sprecen je dalji razvoj dogadjaja, ali je ovaj opozicioni poslanik,kako pišu mediji, i u sali izazvao novi incident, kada je šutnuo Milana Kovača, takodje poslanika SNSD.
Predsednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić osudio je ove incidente i naglasio da u centru pažnje posebne sednice parlamenta treba da budu mere za gradjane postradale u poplavama, a ne fizički obračun medju narodnim poslanicima različitih stranaka

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP