Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

POSETA

U toku sastanak Nikolića i Josipovića

Autor: Beta | 16.10.2013 - 10:37:00h | Komentara: 6

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se danas u Beogradu sa hrvatskim predsednikom Ivom Josipovićem.

Kratko, ali slatko:  Josipović i Nikolić

Josipović i Nikolić | Foto: FoNet / EPA

Među temama razgovora su pitanje ćirilice, ratnih zločina, nestalih osoba, penzija za izbeglice, prava manjina, ali i tužba i kontratužba za genocid koju su Srbija i Hrvatska podnele jedna protiv druge pred Međunarodnim sudom pravde.
Nikolić je dočekao Josipovića u 10 časova ispred Palate Srbija uz najviše državne počasti. Posle dočeka počeo je tet-a-tet sastanak, nakon kojeg će uslediti razgovor državnih delegacija dveju zemalja i potpisivanje Sporazuma o saradnji Fakulteta politčkih nauka u Beogradu i Fakuleta političkih znanosti u Zagrebu.
Predsednici će se zatim obratiti novinarima.
Jospović će se u toku dana, kako je najavljeno, sastati i sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem, predsednikom skupštine Nebojšom Stefanovićem, a planirano je i da se obrati u Parlamentu.
Ovo je, inače, prvi zvanični bilateralni susret dvojice predsednika od kada je Nikolić izabran na tu funkciju u maju prošle godine. Nikolić i Josipović su se dosad sastajali na marginama međunarodnih skupova i predsednik Srbije je bio u Zagrebu na proslavi povodom prijema Hrvatske u EU.
U delegaciji Srbije su, pored predsednika Nikolića, i ministar pravde Nikola Selaković, ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić, ambasador Srbije u Hrvatskoj Stanimir Vukićević i savetnici predsednika: Marko Đurić, Oliver Antić, Predrag Mikić i Stanislava Pak Stanković.
U delegaciji Hrvatske pored Josipovića su ministar branitelja Predrag Matić, zamenik ministra spoljnih i evropskih poslova Joško Klisović, ambasador Hrvatske u Srbiji Gordan Markotić i savetnici: za spoljne poslove Romana Vlahutin, za evropske poslove Mirjana Mladineo, za unutrašnju politiku Siniša Tatalović, za privredu Tamara Obradović Mazal.
Predsednik Hrvatske prisustvovao je sinoć srpskoj premijeri opere akademika Isidore Žebeljan "Dve glave i devojka" u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u okviru 45. Bemusa.
 
Poslednji komentari
  • Ne nazire se kraj Vreme: 16.10.2013 13:02h

    Toliko pitnanja i prblema medju nama ima i hrvati uopste ne zele dobre odnose ni priimirje niti Srbe nazad u hrvatsku sto dokazuju svakodnevno na ulicama protiv cirilice.

  • Само да личи Vreme: 16.10.2013 13:13h

    Наши се предстваници труде али њихови не одустају од мржње. Све сто раде је само глума еманципованости, образовања и пресветљености пред Е.У. да би се ,,дојмили,, као пристојан свет.

  • Kupovina vremena? Vreme: 16.10.2013 13:31h

    Ne znam zasto mi se cini da Hrvati ovim samo kupuju vreme. A sta time dobijaju nisam tacno sigurna?

  • Da pognemo glavu? Vreme: 16.10.2013 13:42h

    I sta sad ispada da oni svoje ljude, narod postuju i traze pravdu za njih, a mi st zelimo vecan mir za svoje ne hajemo, pa nam na pamet ne pada da podizemo tuzbu za oluju. I ako, jedni druge tuzimo za medjusobna trvljenja na sta ce Balkan da lici naopet? Ili bas Srbi, opet treba da pognu glavu i kazu: ,,Ma nema veze, sta je bilo - bilo je,,.

  • Dzaba smo krecili Vreme: 16.10.2013 14:03h

    Bas su se uplasili od pretnje uvodjenja sankcija, za nepostovanje nacionalnih manjina i njihovog pisma! Oni su dobro izgleda podrzani od strane E.U. jer i ovi imaju slicne pogleda na narode Balkana. Sve je to samo predstva za nas Srbe. Krivo mi je samo sto se nasi ljudi muce toliko oko svega. A oni smao sto nema ne masu parolama ,,dzabe ste krecili,, u vidu podsmeha.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP