Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

MINISTAR SPORTA SE OGLASIO

Udovičić: Obračunavam se sa malverzacijama u mom ministarstvu!

Autor: Tanjug/Alo | 04.06.2015 - 08:36:00h | Komentara: 1

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je da u toj organizaciji postoje malverzacije i najavio da će tome stati na put.

Vanja Udovičić

Vanja Udovičić | Foto: Oliver Bunić

- Od kada sam stupio na mesto ministra dobijao sam razne informacije o malverzacijama i "burazerskom" ekonomijom koja se dešava u Ministarstvu i odmah sam oformio Antikorupcijski tim da ispita sve te pojave.
Kako je interna istraga napredovala, tako su meni stizale poruke da spustim loptu i odustanem od takvih stvari. U svom životu radio sam sve sa 100 odsto snage, ispravno i nikada ne bih pristao da radim drugacije - rekao je Udovičić.

Prema njegovima rečima rešio je da istera slučaj do kraja, bez obzira na najavljene napade i pretnje koje su eskalirale prethodnih dana, kao i da Antikorupcijski tim privodi istragu kraju.

- Antikorupcijski tim, kojem sam ukazao poverenje, obavestio me je da su do sada naišli na mnogo upitnih konkursa za dodelu sredstava pojedinim organizacijama, nenormalnih troškova i drugih primera nenamenskog trošenja budžetskog novca.
Te pojedine organizacije koje troše desetine hiljada evra na taksi usluge i kilograme roštilja, koji se navodno jedu u 10 ujutro, narušavaju imidž drugih organizacija koje rade jako kvalitetno i odgovorno i sa malim sredstvima postižu velike rezultate - naveo je ministar.

On je izjavio da neće odustati od ove borbe dokle god je ministar i građanin Srbije.
- Postoje sumnje da su u tome aktivno učestvovali i odgovorni ljudi u Ministarstvu. Taj tim se toliko osilio u poslednje vreme da su njihove aktivnosti prešle granice zemlje. Nakon završene istrage, o rezultatima ću obavestiti nadležno tužilaštvo i javnost - zaključio je Udovičić.

Beogradski mediji danas su objavili da je protiv ministra Udovičića krajem maja podneta prijava za mobing, dok u Ministarstvu tvrde da takva prijava kod njih još nije stigla.

Poslednji komentari
  • @@@ Vreme: 04.06.2015 15:37h

    Antikorupcijski tim?Od toga ništa.Ako bude kao u timu u min.gradevine ništa nećete uraditi ministre.Vi ministri mnogo verujete saradnicima.To Vam je velika mana.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP