Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

POSLANICI PLJAČKAJU NAROD!

Ugljanin i Čanak se vozikaju o našem trošku!

Autor: Bojana Rajić | 02.08.2014 - 20:00:00h | Komentara: 4

Poslanici Skupštine Srbije najviše para troše na gorivo, pa se ispostavilo da građani iz džepa, osim za zarade parlamentaraca, često izdvajaju još jednu celu platu za njihove automobile.

Sulejman Ugljanin i Nenad Čanak

Sandžački Fanđo: Sulejman Ugljanin

Poslanik SDA za dva meseca u Skupštini proveo manje od osam sati, ali je iz skupštinske kase uzeo 80.892 dinara
za gorivo. Lider LSV-a za to vreme radio nešto više od sata, a za gorivo je podigao 31.594 dinara

Tako je Sulejman Ugljanin, poslanik Stranke demokratske akcije Sandžaka, za sedam sati, 36 minuta i 21 sekund, koliko je proveo u parlamentu na sednicama u maju i junu, građane koštao 325.406 dinara ili 42.780 dinara na sat. Osim plate od 91.903 dinara mesečno i obaveznog poslaničkog paušala od 30.354 dinara, podaci skupštinske evidencije u koju je „Alo!” imao uvid govore da je Ugljanin na skupštinskoj blagajni na osnovu naknade troškova za korišćenje privatnog automobila podigao još 80.892 dinara.

Ako se uzme u obzir da je Ugljanin Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio da vozi „mercedes C220“, koji troši do 10 litara na 100 kilometara, dolazi se do zaključka da je za taj novac mogao da kupi gorivo dovoljno da pređe oko 5.000 kilometara, što se ne uklapa u računicu ako u poslaničkoj klupi nije proveo ni osmočasovno radno vreme.

O tome da ni Nenad Čanak, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine, nije baš zaljubljen u skupštinsku klupu, „Alo!” je već pisao. Ipak, prema najnovijim preciznim podacima iz parlamenta, ispostavilo se da Čanak u ova dva meseca nije štedeo na gorivu. Za jedan sat, 18 minuta i 51 sekund, tokom dva meseca iz budžeta je Čanku isplaćeno po osnovu plate dva puta po 89.913 dinara, plus dva paušala od po 30.354 dinara, a za „vožnju“ sopstvenim automobilom još 31.594 dinara.

Zoran Babić, predsednik Administrativnog odbora Skupštine Srbije, kaže za „Alo!” da samim upisivanjem poslanika u knjigu evidencije pre ulaska u salu poslanik ima pravo na nadoknadu putnih troškova.

- Poslanik se upiše, a da li će posle u salu, niko ne zna. To je nemoguće kontrolisati. Iznos naknade za gorivo se utvrđuje na osnovu pravilnika Auto-moto saveza Srbije, koji određuje put koji je najkraći i tako se računa. Čim je poslanik iz unutrašnjosti došao do parlamenta, ima pravo na nadoknadu troškova - objašnjava Babić.

Rame uz rame sa Ugljaninom i Čankom su „penzioneri”, koji, iako su redovniji na sednicama, nimalo ne štede na svojim četvorotočkašima. Tako je poslanik PUPS-a Miroslav Stanković za dva meseca inkasirao čak 186.211 dinara za dolazak iz Niša sopstvenim automobilom. Sličnu „platu” imao je i automobil njegovog partijskog kolege Milorada Stošića, koji je na blagajni po osnovu putnih troškova podigao čak 174.667 dinara.

Sulejman Ugljanin i Nenad Čanak

Vojvođanski Flojd: Nenad Čanak

Čanak se brčka, kolege mu zarađuju platu!

Sa predsednikom LSV-a Nenadom Čankom, i pored brojnih pokušaja, juče nismo uspeli da stupimo u kontakt. Iako je planirano da poslanici ove godine ne prave pauzu kako bi usvojili predloge zakona koje u parlament upućuje Vlada, kako „Alo!” saznaje, Čanak je trenutno na letovanju van zemlje. Za to vreme, njegove kolege poslanici su samo u četvrtak na sednici proveli više od 14 sati. Na naše pozive juče nije odgovarao ni Sulejman Ugljanin.

Poslednji komentari
  • Konstruktivan Predlagac Vreme: 03.08.2014 00:14h

    STEDNjA ? Ajmo da stedimo i za svasta nesto da ,,stezemo kajs'' a o poslanickim platama i privilegijama-NISTA, pa im je i to malo nego jos dublje ruku u drzavni dzep. Lopove u zatvor, ludake u ludnicu a krvopije sve u jednu tamnicu, da sisaju krv jedni drugima, a ne ovom narodu. Samo tako ce ovo biti prava Drzava

  • Marko Vreme: 03.08.2014 07:40h

    Obezbedite coveku i gorivo za motorne sanke

  • skakljo Vreme: 03.08.2014 08:23h

    Moj Vucicu ovde su pare koje treba da uzmes od sirotinje smanjenjem plata i penzija,para ima kod pevaca,advokata,doktora koji rade na crno,frizera,pedikira,manikira ,zubara.,pijacnih preprodavaca,buvljaka u Subotici,Novom Pazaru,Pancevu i tdd..... Verujem ako smanjis penzije i plate tvojoj vladi nece bit zivota ni do decembra tekuce godine

  • mica Vreme: 03.08.2014 18:33h

    To je ogroman bezobrazluk. Nisu na radnom mestu a trose nase pare. Neka putuju svojim vozilima,dati pare za gorivo. Koliko km. od stana toliko goriva,200 km. 16.l.goriva. Ni to nebih dao. Skidajte bogatim gulikozama.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP