Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ZAVODI RED

Ugljanin opoziciji oduzeo telefone, novinare oterao

Autor: Tanjug | 05.12.2014 - 15:24:00h | Komentara: 0

Tokom sednice Bošnjačkog nacionalnog veća predsedavajući Sulejman Ugljanin naložio udaljavanje medija i oduzimanje mobilnih telefona pripadnicima opozicione liste.

Ugljanin

Sulejman Ugljanin

U Novom Pazaru se održava druga sednica Bošnjačkog nacionalnog veća, a nakon pauze zbog klanjanja džuma namaza, predsedavajući Sulejman Ugljanin naložio udaljavanje medija i oduzimanje mobilnih telefona pripadnicima opozicione liste bliske muftiji Muameru Zukorliću.
Odbornici se, naime, nisu saglasili oko funkcionisanja tog tela u kome Ugljaninova Lista za bošnjačko jedinstvo ima 19 većnika, a Lista za Sandžak, Bošnjake i muftiju 16.

Ugljaninova lista zahteva da se prvo izaberu organi i radna tela BNV-a pa da se tek onda usvoji platforma o zajedničkom delovanje dve liste, dok odbornici liste Za Bošnjake, Sandžak i muftiju traže da se prvo dogovori zajednička platforma delovanja i usaglase stavovi pa tek onda izaberu organi i radna tela BNV-a.
Čelnik liste sa manjim brojem odbornika Jahija Fehratović navodi da ne treba žuriti sa izborom funkcija jer treba prvo usvojiti program i plan rada koji će biti od korisit Bošnjčkom narodu.
"Mi tek treba da se međusobno upoznamo i vidimo ko ima kvalitet. Ne želimo da nam se ponove greške koje brukaju Bošnjake, islam i muslimane. Ne želimo da se ponovo pojavi lik Muhameda a.s. u udžbeniku, da nam deca uče pesme o Božiću i Svetom Savi. Takve greške više se ne smeju ponoviti", izričit je bio Fehratović.
Od Ugljanina je traženo i da sednice Veća ubuduće ne zakazuje petkom kada muslimani klanjaju džumu, najznačajniju molitvu.
Inače, većinski Veće danas nije prihvatilo predlog Samira Tandira sa liste Za Bošnjake, Sandžak i muftiju da se bivšem predsedniku Srbije Borisu Tadiću oduzme Zlatna plaketa tog veća, koja mu je dodeljena u Beogradu 2010. godine.
Ugljanin je, kako su preneli lokalni mediji, rekao da nije u mogućnosti da sada donosi "tako krupne odluke", dok je Esad Džudžo podsetio da je Plaketa Tadiću uručena zbog dobrih odnosa BiH, Srbije i Turske.
Tadiću je plaketa dodeljena zbog izuzetnog doprinosa u ostvarivanju, zaštiti i unapređenju individualnih i kolektivnih prava sandžačkih Bošnjaka, kao i zbog doprinosa u stvaranju multietničkog i multikulturalnog društva.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP