Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PROMENE NA ČELU SDA

Ugljanin se povlači s mesta predsedbnika stranke

Autor: Beta | 14.01.2015 - 13:25:00h | Komentara: 1

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka i Bošnjačkog nacionalnog veća Sulejman Ugljanin izjavio je danas da će se u ovoj godini maksimalno posvetiti radu u nacionalnom veću, a da će rukovodjenje strankom prepustiti potpredsedniku SDA Enisu Imamoviću.

Ugljanin

Sulejman Ugljanin

- Na glavnom odboru stranke Enis Imamović je izabran za jedinog potpredsednika SDA i on će od danas preuzeti rukovodjenje akcionim planom i programom stranke tokom ove godine, dok ću se ja, zajedno sa kolegama, maksimalno posvetiti radu na ostvarenju bošnjačkog jedinstva, odnosno radu u veću - rekao je Ugljanin na konferenciji za novinare u Novom Pazaru.
On je dodao i da je SDA Sandžaka u protekloj godini ostvarila dve velike izborne pobede koje su Bošnjacima "omogućile tri moćna mehanizma u rešavanju nagomilanih problema".
- Osvojili smo tri poslanička mandata u Skupštini Srbije čime smo nastavili kontinuitet SDA kao parlamentarne partije, a formirali smo i poslanički klub sa Pokretom za demokratsko delovanje. Takođe, pobedili smo na izborima za Bošnjačko nacionalno veće koje je postalo legalno i legitimno - rekao je Ugljanin.
Lider SDA Sandžaka je istakao i da su na glavnom odboru usvojene ostavke visokih funkcionera stranke koji su bili na listi "Za bošnjačko jedinstvo", a koji su nakon formiranja Bošnjačkog nacionalnog veća uzeli učešće u radu organa veća.
- Ne želimo da dupliramo funkcije, a i oni su samim učešćem na listi izabrali rad u Veću. Na upražnjena mesta izabrali smo nove ljude, a imenovali smo samo jednog potpredsednika jer smo novopostavljene želeli da oslobodimo pritiska visokih stranačkih funkcionera. Ipak, moraće da preuzmu odgovornost i stoprocentno se posvete rešavanju problema Bošnjaka - izjavio je Ugljanin.
Glavni odbor SDA Sandžaka usvojio je ostavke Vasvije Gusinac, Bajra Gegića, Muhedina Fijuljanina, Fuada Baćićanina i Fahrudina Đekića, dok su na njihova mesta imenovani Selma Džinović, Senad Mahmutović i Emina Fazlić.
Inače, na današnjoj konferenciji za novinare u prostorijama SDA Sandžaka nije bilo moguće postavljanje pitanja.
- Odgovore na sva pitanja u vezi SDA Sandžaka daće vam Enis Imamović
koji će narednih dana zakazati konferenciju za medije, a ja ću odgovarati samo na pitanja vezana za Bošnjačko nacionalno veće i to u prostorijama veća, a ne ovde - objasnio je Ugljanin.
Poslednji komentari
  • Kosara Vreme: 15.01.2015 09:21h

    Čekao se januar, pa februar, mart, april... Sada maj? Meni se čini da premijer ne može da vlada bez spinovanih medijskih senzacija. Beži od argumenata jer ga sve stručne analize demantuju.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP