Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ODGOVOR

URS: DS da objasni na šta je potrošila novac

Autor: Tanjug | 13.01.2013 - 12:46:00h | Komentara: 5

Vlada koju je vodila Demokratska stranka (DS) dovela je zemlju do rasula i ruba bankrota, prethodnih godina ta stranka zadužila zemlju po "basnoslovnim kamatama" i sada duguje građanima objašnjenje na šta je potrošen novac od "bezglavog zaduživanja Srbije ", saopštili su danas Ujedinjeni regioni Srbije (URS).

Reagujući na saopštenje DS, u kome se ocenjuje da Ministarstvo finansija i Vlada Srbije zadužuju zemlju po nepovoljnim uslovima, URS navodi da Srbija mora da vraća dugove koje je napravila DS, da je ta stranka zadužila zemlju za novih sedam milijardi evra, plaćajući "basnoslovne kamate".

Mlađan Dinkić

Zaslućan za ""Fijat": Mlađan Dinkić | Foto: Goran Srdanov

 "Veliki deo budžeta troši se da bi se vraćali dugovi i plaćale kamate na milijarde koje je DS potrošio na sopstveni marketing", navedeno je u saopštenju URS i istaknuto da je jedini kapitalni projekat za Srbiju u prošloj vladi bio Fijat i da je taj projekat omogućio Mlađan Dinkić.

URS u saopštenju navodi da se, takođe, nastavlja politika laganja i obmana, te da je Dinkić je pre šest godina ostavio DS-u suficit od dva odsto a zatekao deficit od sedam procenata u državnoj kasi.

URS navodi da je zaprepašćen saznanjem da je DS, koja je godinama upravljala svim polugama u Srbiji, "obolela od ozbiljne amnezije".

"Vlada DS dovela je Srbiju do rasula i ruba bankrota. Ista ta stranka, koja je uvela Srbiju u recesiju, sada napada URS i ovu vladu što realizuje projekte koji su prioritet za državu i građane. Neverovatno je da DS smetaju i pokretanje privrede, i izgradnja infrastrukture", istaknuto je u saopštenju.

Prema navodima URS-a za pet meseci udahnuli su novi život Srbiji i uradili više nego vlada DS za četiri godine - ugovorili su izgradnju Koridora 11, izgradnju regionalnih autoputeva, izgradnju železničkih pruga Beograd - Pančevo i Valjevo - Loznica.

U saopštenju se takođe navodi da su članovi URS-a sprečili bankrot, stabilizovali javne finansije, da pokreću privredu i grade infrastrukturu.

"Da su ljudi iz DS trošili više vremena na rad, a manje na marketing tokom prethodnih godina, Srbiji i gradjanima bilo bi neuporedivo bolje. Ovako, moramo najpre da ispravimo greške i otklonimo štetu koju je ovoj državi nanela vlada DS . I u tome ćemo uspeti, jer imamo podršku građana za naš rad i rezultate", navode u URS-u.

Nakon sledećih izbora, kad god oni bili održani, ta podrška biće mnogo veća, jer o nama govore naši rezultati, a ne slatkorečive medijske priče, zaključeno je u saopštenju ove stranke. 
Poslednji komentari
  • Pop Vreme: 13.01.2013 14:20h

    Za godinu ili nešto više, ovako će Dinkić pričati i za SNS i Vučića... gde su pare ???...ko je potrošio naše pare ??? neko je lopov !!! ...i slično . Ovo što sad priča Dinkić vredja dostojanstvo 98 % gradjana Srbije !!!

  • zeka Vreme: 13.01.2013 14:23h

    Ne mogu da verujem, šta ovaj priča. Pa on, koji je bio ministra finansija u prošloj vladi, do pred kraj mandata, a istu podržavao i nakon toga, optužuje nekog. Da nije žalosno i da svaki dan neko ne umre od bede, gladi, bolesti i nasilja, bilo bi smešno.

  • Akconari Agrobanke Vreme: 13.01.2013 14:29h

    Akcionare Agrobanke takodje zanima gde je nestalo njihovih 300mil. EUR koje im je drzava brutalno opljackala

  • mile Vreme: 13.01.2013 14:31h

    To, to G-dine Dinkiću gde je lova? Po evidenciji službi bezbednosti Srbije, a koje su zadužene za praćenje i iznošenje love iz države od 05.oktobra 2000 godine izneto je 56 milijardi dolara. Lova nikada ne može da se zagubi jer postoje zapisi i evidencija o njoj. Mora se utvrditi gde su milijarde i vratiti ih u Srbiju!

  • Jelena B. Vreme: 06.03.2013 22:28h

    Cuti Dinkicu bruko srpska.Pa ti si bio u toj vladi.Sta bese ono da si nam obecao?Ko tebi nesto da verije?Upropastio si srpsku ekonomiju.Pojma ti nemas ni o cemu.Sledeca Vlada kojoj ces da se prisljamcis bice radikalska.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP