Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NA SAV GLAS

URS: Ostajemo u Vladi, Dinkić deli ministarstvo

Autor: Tanjug / N. G. | 28.07.2013 - 10:52:00h | Komentara: 10

Ujedinjeni regioni Srbije doneli su odluku da ostanu deo Vlade Srbije i prihvatili podselu Ministarstva finansija i privrede, s tim da će lider URS Mladaj Dinkić zadržati resor finansija, a privreda pripasti Srpskoj naprednoj stranci, saopštio je URS.

Mlađan Dinkić

Mlađan Dinkić | Foto: Željko Šafar


„Prihvatamo podelu odgovornosti u ministarstvu finansija i privrede, i predlog naših koalicionih partnera da se izvrši razdvajanje ova dva resora. Juče sam razgovarao sa Vučićem i Dačićem i dogovorili smo se da nastavim da vodim ministarstvo finansija, a da odgovornost za vodjenje resora privrede preuzme neko od kadrova SNS. Ko god to da bude moći će da računa na moju punu podršku“, izjavio je predsednik Dinkić, i ujedno se zahvalio Aleksandru Vučiću i Ivici Dačiću na izuzetno korektnoj saradnji u proteklih godinu dana.
 

Lider URS-a Mlađan Dinkić u osvit sednice predsedništva te stranke koja je planirana za danas u 12 sati, na društvenoj mreži tviter odlučio je da se pohvali dosadašnjim postignućima svoje stranke.

Pet uspešno urađenih stvari, po Dinkiću:

Izbegnut bankrot, stabilizovane javne finansije i izmireni zaostali dugovi prethodne vlade u iznosu od 30 milijardi dinara

putarima, bolnicama, reciklerima, lokalnim samoupravama i svim deponentima propalih banaka (Agrobanka i Razvojna banka Vojvodine); prevremeno otplaćena polovina duga prema Londonskom klubu poverilaca ( 400 miliona dolara)


Olakšano poslovanje maloj privredi – ukinuto 138 parafiskalnih nameta, mala i srednja preduzeća PDV plaćaju tek kad robu naplate; ne plaća se više firmarina, taksa za isticanje reklame, šumarina…; muzički dinar ukinut za zanatlije, a ostalima je znatno umanjen; ukinute fiskalne kase zanatlijama


Uvedena nulta tolerancija u plaćanju poreza i disciplina u izmirivanju novčanih obaveza – država svoje obaveze plaća u roku od 45 dana, i bez izuzetka kažnjava sve državne institucije koje to ne čine. Kao rezultat bolje naplate poreza ostvaren je najmanji deficit od početka godine, a u julu rekordni prihodi


Predloženo i usvojeno 67 zakona u oblastima finansija i privrede– to je više od trećine svih zakona koje je Skupština Srbije usvojila u prethodnih godinu dana


Pokrenuto 60-ak novih investicionih projekata - koji će u narednom periodu obezbediti preko 10.000 novih radnih mesta.

Poslednji komentari
  • Panter Vreme: 28.07.2013 11:54h

    Vec 13 godina parazitiras u Vladi, smucio si se ovom narodu, i ti i tvoje prazne demagogije.Postenije je da priznas da nisi nista u radio, i pokupis prnje sa politicke scene.

  • DSV Vreme: 28.07.2013 15:39h

    E jeb**** REKONSTRUKCIJU Vlade u kojoj GLAVNI KRIVAC za stanje OSTAJE . Bice VUCICU da se vi to zeza***sa narodom !Ako NEMA BOLJEG od Dinkica onda je BOJLE DA I VI NISTE U VLADI ! Uostalom OPOZICIJI godi ovo nek vas "KAMEN OKO VRATA" vuce sto dublje u propast!

  • znano Vreme: 28.07.2013 17:05h

    ko malo zna dinkica znao je da ce i rodjenu majku prodati da bude ministar finasija. nema za njega nemoguce ucene za takvo radno metso.

  • trnje Vreme: 28.07.2013 17:06h

    dinkic bi i preko najveceg trnja presao kao trnova ruzica da ostane u vladi jer urs-a nema vise, raspao se. vlast je slast.

  • poznato Vreme: 28.07.2013 17:08h

    nema te ucene koju dinkic zarad valsti ne bi prihvatio, ostaje ministar finansija, a to je bio i cilj. smeneostalih ministara iz urs-a je sporedna stvar.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP