Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

TONČEV NA METI

Vanredna provera imovine
Dačićevog savetnika!

Autor: Tanjug | 08.02.2013 - 15:30:00h | Komentara: 2

Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula je vanrednu kontrole izveštaja o imovini savetnika za nacionalnu bezbednost premijera Srbije Ivice Tončeva, rečeno je Tanjugu u toj agenciji.

Ivica Tončev

Ivica Tončev

U Agenciji, međutim, nisu mogi da kažu na osnovu čega su pokrenuli vanrednu kontrolu, te dodali da će kada ona bude gotova, obavestiti javnost o rezultatima do kojih su došli.
"Sve što možemo da kažemo je da je vanredna kontrola izveštaja o njegovoj imovini u toku", kažu u Agenciji za borbu protiv korupcije.
Mediji su prethodnih dana otvorili pitanje veza Tončeva s ljudima iz kriminalnih struktura, kao i njegovih kvalifikacija, a s obzirom na funkciju na kojoj se nalazi.
Tončev je trenutno savetnik premijera Ivice Dačiha i menadžer Socijalisticke partije Srbije. Prema saznanjima Centra za istraživačko novinarstvo, Tončev je u politiku ušao, po povratku iz Austrije, gde je imao firmu, kao menadžer SPS-a, zatim je stranku zastupao u Skupštini, da bi pre položaja na kojem je sada postao savetnik za evropske integracije ministra policije Ivice Dačića, koji je tada bio i vicepmerijer.
Tončev je u SPS-u, prema sajtu stranke, član Komisije za materijalno finansijska pitanja koja kontroliše partijske finansije. On je u Skupštini Srbije bio i član dva skupštinska odbora-za dijasporu i Srbe u regionu i Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku.
Agencija za borbu protiv korupcije je pre dve nedelje zatražila od njega da, ili izadje iz skupštine, ili podnese ostavku na poziciju savetnika jer su funkcije nespojive i predstavljaju sukob interesa. Izabrao je da napusti skupštinu.
Nedavno je imenovan i na prestižnu funkciju jednog od tri potpredsednika fudbalskog kluba Crvena Zvezda. Klub je u javnom vlasništvu i nakon niza skandala i katastrofalnih poslovnih odluka, našao se na ivici bankrota.
Poslednji komentari
  • Siguran pacijent Vreme: 09.02.2013 08:43h

    Po mom znanju psihologije i iskustvu u radu sa kriminalcima, ova faca bi sigurno bila jedan od pacijenata. Bilo bi lepo cuti od Dacica sa kojim argumentima ga je i primio i drzi kod sebe u sluzbi, apsolutno mu ne sluzi na cast.

  • Raša Vreme: 09.02.2013 14:50h

    Zna se da Dačić ima sklonost ka kriminalu i da svi putevi istrage o drogi i krađama iz: 1.) JP SRBIJAGAS 2.) AZOTARA PANČEVO 3.)JP PUTEVI SRBIJE vode do Ivice. Dačiću smučio si nam se i ti i tvoje izjave i stolice u UN. Udario si granicu prema Kosmet i odradio posao za katoličke jezuite, a sada su te pustili niz vodu da plivaš. Ti si kriminalac, propalitet i totalno nemoralan čovek, njima takvi odrađuju poslove. Imaš 50 godina a ni trafiku nisi vodio. Sramota nas je da nas ti igde predstavljaš. Hitno te treba smestiti u Zabelu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP