Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NAKON UVIDA U IMOVINSKE KARTE UDOVIČIĆ NAJIMUĆNIJI

Vaterpolista šampion i po bogatstvu!

Autor: Vesti | 05.10.2013 - 20:24:00h | Komentara: 1

Od novih ministara u rekonstruisanoj Vladi Srbije ministar sporta Vanja Udovičić je najimućniji. Tako bar kaže imovinska karta koju je srpski vaterpolo reprezentativac prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije, potvrdivši i na ovaj način da je poželjna prilika za udavače.

Vanja Udovičić

Vanja Udovičić | Foto: Dušan Milenković

Udovičić je stopostotni vlasnik kuće sa garažom i dvorištem od 797 kvadrata, stana od 33,75 kvadrata, tri pašnjaka ukupne površine 11.060 kvadrata i šume od 18.502 kvadrata. I da ne bude zabune, ništa od toga nije nasledio već je kupio!

Da je mislio na budućnost vidi se i po akcijama u čak četiri firme od kojih je stopostotni vlasnik Vaud company. Ni vozni park nije za potcenjivanje, ima mercedes benz, opel korsu i čamac koji bi mogao biti i jahtica kada bi se znala njegova vrednost.


Po godinama značajno stariji, ali takođe dobro situiran je i novi ministar prosvete Tomislav Jovanović. On je zadržao svoju platu na Medicinskom fakultetu u Beogradu od 140.000 dinara (oko 1.220 evra) jer je veća od ministarske, a od imovine je prijavio stan od 118 kvadrata, tavanski prostor, još uvek neadaptiran, od 50 kvadrata, nasledio je poljoprivredno domaćinstvo do 10 hektara, a kupio je nezavršenu vikendicu od 60 kvadrata.


Ni ministar regionalnog razvoja Igor Mirović ne može da se požali. Osim plate od 110.000 dinara (skoro 1.000 evra) i dva prihoda od preko 90.000 dinara po osnovu članstva u upravnim odborima, Mirović je vlasnik polovine kuće od 290 kvadrata, stanova od 113 i 54 kvadrata, poslovnog prostora od 54 kvadrata i garaže od 13 kvadrata. Vozi se pasatom iz 2008. godine.


Za razliku od ove trojice dobrostojećih, Lazar Krstić, Ivan Tasovac i Saša Radulović dostavili su "najsiromašniju" imovinsku kartu.

Čisti kabinet:  Tasovac

Ivan Tasovac | Foto: Marko Rupena

Ministar kulture Tasovac spao je na nešto manju platu (107.379) u odnosu na onu koju je primao kao direktor Beogradske filharmonije. Od nepokretne imovine prijavio je vlasništvo jedne trećine kuće od 85 kvadrata do koje je došao ugovorom o poklonu. Nema kola, niti ušteđevine!


Od Saše Radulovića i Lazara Krstića očekuje se da ožive bankrotiranu srpsku privredu i finansije, mada, sudeći po prijavljenoj imovini, oni o sopstvenim prihodima nisu mnogo vodili računa. Krstić kao najmlađi ministar finansija i zbog mladih godina nije imao vremena za lično bogaćenje, pa u njegovoj karti piše da nema ni nepokretne imovine, ni kola, ni ušteđevine. "Spao" je na ministarsku platu (98.694) i naknade (ukupno 92.000 dinara) po osnovu dva članstva u Upravnim odborima.

Ministar Radulović takođe nema nekretnine, auto i ušteđevinu i jedino se izdržava od ministarske plate (100.273 dinara) i naknade za Upravni odbor u Agenciji za osiguranje depozita (46.000).

Poslednji komentari
  • mima Vreme: 06.10.2013 05:56h

    Svaka ti cast Udovicicu, ti ne samo da si p o s t e n o zaradio svoj novac, vec si umeo d o b r o i da ga ulozis. Za tebe niko u ovoj zemlji ne moze da kaze da si sve sto imas ,stekao na volseban nacin. SVE JE CISTO I POSTENO. Takvi ljudi kao sto si ti treba da vode ovu zemlju NAPRED. Ti treba da budes UZOR mladim ljudima u srbiji. Jos jednom, sve cestitke!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP