Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

VUČIĆ SIGURAN

Većina građana je uz nas!

Autor: I. K. - M. D. | 25.04.2013 - 23:00:00h | Komentara: 28

Vlada Srbije spremna je da u roku od 15 dana raspiše referendum o briselskom sporazumu, ali pre toga mora dobiti čvrste garancije lidera Srba sa severa Kosova da će, ukoliko većina građana prihvati taj dokument, ispoštovati volju naroda, ali i aktivno učestvovati u implementaciji dogovorenog!

Lideri Srba sa Kosova u utorak dolaze na nove razgovore

Lideri Srba sa Kosova u utorak dolaze na nove razgovore | Foto: FoNet

Ovo je juče, nakon četvorosatnih konsultacija sa liderima kosovskih Srba, poručio viceprmeijer Aleksandar Vučić, koji je ubeđen da građani većinski podržavaju sporazum, ali napominje i da nam je neophodno, više nego ikad, državno jedinstvo.


Kosovske Srbe mi
plaćamo


Upitan o sudbini Krstimira Pantića, koji je s pozicije zamenika direktora kancelarije za KiM protivi birselskom sporazumu, Vučić je objasnio zašto nema svrhe da se on smenjuje.
- Svi oni koji dole rade, svaki predsednik opštine i svaki lider su na budžetu Srbije, što ukupno godišnje iznosi 350.000 miliona evra. Šta da radimo? Da im ne damo plate, da ih bijemo? Nećemo, ne pada nam na pamet na idemo protiv svog naroda - kaže vicepremijer.

On je najavio da će lideri sa severa u utorak doći na nove razgovore i da od njihovog odgovora tada zavisi i odluka o referendumu.

- Vlada može da padne, ali odluku o sporazumu nećemo menjati, jer je to jedina moguća odluka. Najopasnije po Srbiju bi bilo da u implementaciju uđe razjedinjena. Imamo jasnu odluku vlade, a imaćemo i siguran sam i više od 80 odsto podrške u parlamentu. Ako se na referendumu ne prihvati sporazum, lično ću podneti ostavku, dakle ova vlada je spremna da rizikuje i svoju politiku budućnost.
Ipak, siguran sam da će većina građana Srbije reći “da”, ali ne sporazumu, nego budućnosti. Ne znam šta će biti odgovor kosovskih Srba. Ako u utorak saopšte da će prihvatiti rezultate referenduma, imaćemo ga u roku od 15 dana i završićemo tu priču - poručio je vicepremijer na konferenciji za medije.
On je naglasio da je najbitnije da iz ovoga izađemo ujedinjeni, jer drugačije ne možemo ništa postići.

- Srbija je u Briselu donela jedinu moguću odluku o svojoj budućnosti i tome da postoji - kaže predsednik Srpske napredne stranke, koji je najavio i da će u narednih 10 dana obići svako srpsko mesto na KiM.

Nakon sastanka sa liderima sa severa, Slaviša Ristić iz Zubinog Potoka poručio je da je za sever pokrajine briselski sporazum neprihvatljiv i da neće učestvovati u njegovoj primeni jer “u njemu nema Srbije, već samo integracije u takozvano nezavisno Kosovo”.

- Ukoliko se na primeni insistira, treba da se raspiše referendum i poštovaćemo tako donetu odluku - poručio je Ristić i najavio nove proteste.

Amfilohije

Amfilohije | Foto: Zoran Raš

Amfilohije, napravi stranku, pa se bavi politikom!


Vučić je poručio i da je razočaran saopštenjem Srpske pravoslavne crkve o briselskom sporazumu, jer sadrži neistinite političke kvalifikacije i naglasio da mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije neće voditi politiku ove zemlje!
- Oni koji su učestvovali u pisanju tih tekstova potpisivali su i prihvatali ovo isto mnogo pre ovoga. U ovoj zemlji možete i vi da vladate. Nemam nikakav problem da Amfilohije Radović izađe sa izbornom listom i pobedi na izborima, ali pre nego što se to desi neće voditi politiku ove zemlje. Uz sve dužno poštovanje - poručio je kategorično Vučić.

Poslednji komentari
  • ana Vreme: 26.04.2013 00:16h

    udario janičar i na crkvu. Bato u Beogradu je to lažna slika Srbije.Beograd i gradovi nikad nisu bili slika Srbije ni u normalno vreme znaju oni koji su vojsku služili. U BGD su sve haračlije koje žive od narodne muke tu je sva vlast i naša i strana i prilepci oni čuvaju svoje pozicije a imaju plate ili što dobiju za izdaju ili što sami otmu. Nakotilo se toga više nego pacova. j vas šifra krivoogledalska

  • Srbin Vreme: 26.04.2013 00:24h

    Kako covek tebi i tvom mentoru moze verovati, kao prvo, on govori da u Srebrenici nije bilo genocida, juce kaze da jeste, do sada sve sto ste dogovorili, Taci je bio u pravu, a ne ti, sad pricas da nismo priznali Kosmet, Albanci kazu da jesmo, zasto bih ja tebi verovao, kad si ovoliko lagao, pa sta si sve radio 90ih i posle toga, tebi da se veruje, more NIKAD, bio si i ostao PREVARANT, ovo samo radis zbo licnih interesa, ne zbog nas, da je tako zar bi nam se desavalo ovo sto se desava....SVI RECIMO NE ovom nakaradnom sporazumu.

  • Vladimir Vreme: 26.04.2013 00:26h

    Ovaj nemacki djak ispade gori od svih demokrata! Niko nije uradio ono sto je on uradio jos ga nije sramota i na crkvu da udara!

  • TI SI BRE BIZGOV Vreme: 26.04.2013 00:40h

    Mi jesmo uz tebe za neke stvari ali smo svi LISTOM UZ SRBE NA KOSOVU TJ. CUVAMO SVOJU TERITORIJU KOJA NAM JE USTAVOM ODREDJENA.

  • Pero Vreme: 26.04.2013 00:48h

    Jeste vecina,ali na internet sajtovima gde se vecina postova ne objavi,neka Vucic samo se drzi predizbornih obecanja i nece mu trebati referendum.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP