Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

RASIPANJE

Većinski URS u Kragujevcu napustilo 11 odbornika, a Radiša Urošević mirno doručkovao! (FOTO)

Autor: Biljana Nenković | 25.04.2014 - 14:28:00h | Komentara: 0

U kragujevačkoj Skupštini formirana je nova odbornička grupa „ Pokret za naš grad“ koju čini 11 odbornika Ujedinjenih Regiona Srbije. Reč je o odbornicima koji potiču iz izvornog G 17 plus i koji sa strankom „Zajedno za Šumadiju“, koju predvodi gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović, čine većinu u gradskom parlamentu.

- Ovo ne podrazumeva pristupanje nijednoj drugoj političkoj organizaciji, niti da ćemo napustiti vladajuću većinu - rekao je na konferenciji za novinare predsednik novoformirane odborničke grupe Obrad Turković.

Nekadašnji URS-ovci

Nekadašnji URS-ovci | Foto: Biljana Nenković

 Na pitanje novinara da li izlazak 11 od ukupno 36 odbornika URS-a znači najavu formiranja nove skupštinske većine u Kragujevcu i prekomponovanje vlasti, Nebojša Zdravković iz „Pokreta za naš grad“, izjavio je da nasuprot glasinama neće sarađivati sa opozicijom u ovom gradu, već da su iz URS-a izašli „zbog neslaganja oko nekih stvari u razvoja grada“.

 
Vlast u Kragujevcu ima URS uz podršku DSS, SPO, i LDP-a, dok su u opoziciji SNS, DS i SPS. Prilikom poslednje provere podrške Veroljubu Stevanoviću, koji već deset godina suvereno vlada Kragujevcom i čija se smena traži već godinu dana, na strani gradonačelnika ostao je i poznati estradni umetnik Radiša Urošević iz Jedinstvene Srbije.

Radiša doručkuje i na smenu ne misli

Radiša doručkuje i na smenu ne misli | Foto: Biljana Nenković

 
SPS- PUPS je tada napustio skupštinsku većinu, a jedini iz te koalicije koji je ostao veran Stevanoviću bio je upravo Radiša Urošević. Pevač se juče prilikom skupštinskog zasedanja očigledno nije mnogo potresao zbog izlaska 11 odbornika iz vladajuće garniture, već je napravio pauzu i uživao u pecivu i jogurtu.

Umesto predsednikovog sina Radomira Nikolića, odbornika SNS u Kragujevcu, koji je i viđen za novog gradonačelnika Kragujevca, njegov patijski kolega Goran Kovačević je formiranje nove odborničke okarakteriao kao „tektonski poremećaj“ vladavine Veroljuba Stevanovića.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP